15:59|جمعه, اردیبهشت 07 ,1403
تاریخ انتشار: 16 فروردین 1395 - 06:18
کد خبر: 3012

ایران؛ رتبه 125 در جایگاه امنیت ملی

ایران با درنظر گرفتن شاخص های 10 گانه امنیت ملی و ایمنی شخصی، در رده 125 جهان قرار دارد این درحالی است که نسبت به سال گذشته شش پله بهبود را شاهدیم.

ایران؛ رتبه 125 در جایگاه امنیت ملی

مؤسسه لگاتوم مستقر در لندن که هر ساله به رتبه بندی مؤلفه های رفاهی ۱۴۲ کشور جهان می‌پردازد، امنیت و ایمنی را در دو حوزه بررسی کرده است: امنیت ملی و ایمنی شخصی. و در ادامه با ارائه ۱۰ شاخص، مناطق مختلف جهان را رتبه بندی می ­نماید: ۱- جنگ داخلی ۲- حمله و تجاوز ۳- بی ثباتی جمعیت ۴- بیان نظرات سیاسی بدون ترس ۵- ظلم و بی عدالتی­های گروهی ۶- آوارگان داخلی و پناهندگان ۷- مهاجرت نخبگان و مخالفان سیاسی ۸- خشونت سیاسی از سوی دولت  ۹- دزدی ۱۰- پیاده روی امن در شب

لگاتوم مدعی است از سال ۲۰۰۹ تاکنون جهان پرخطرتر و ناامن تر شده است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد ایرانی، طی هفت سال گذشته شاخص­های ایمنی و امنیت جهان، بویژه در آفریقا و خاورمیانه و دیگر نقاط جهان به استثنای اروپا، رو به کاهش نهاد. این روند بواسطه افزایش تنش، خشونت و جابجایی جمعیتها رخ داده است.

 

بر اساس این گزارش، هنگ کنگ امن ترین منطقه جهان محسوب می شود. لذا هر چند آسیا در حوزه امنیت وضعیت مناسبی را از خود نشان نداده اما امن ترین نقطه جهان، در آسیاست. پس از آن کشورهای اروپای شمالی بیشترین سهم را در میان ده کشور نخست از آن خود نموده اند: هنگ کنگ، ایسلند، فنلاند، ایرلند، سوئد، تایوان، دانمارک، نروژ، کاناد و لوگزامبورگ امن ترین مناطق جهانند.

در جدول زیر بهترین و بدترین کشور در رابطه با هر کدام از شاخص­های ده­گانه ایمنی و امنیت آورده شده است:

کشورهای عضو دائم شورای امنیت وضعیت­های متفاوتی را دارا هستند. سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه به ترتیب در رتبه های ۲۱، ۲۳ و ۳۱ قرار دارند. آمریکا سی و سوم است. اما روسیه و چین رده ­های پایین ۹۱ و ۱۰۰ را از آن خود کرده اند.

بررسی اجمالی کشورهای آسیایی نشان می دهد بخش­های شرقی و جنوب شرقی آسیا از ایمنی و امنیت بالاتری برخوردارند. طبق این گزارش، ده کشور امن آسیا شامل: هنگ کنگ (۱)، تایوان (۶)، سنگاپور (۱۲)، کره جنوبی (۱۷)، ژاپن (۲۲)، امارات (۳۴)، کویت (۳۵)، مالزی (۶۰)، لائوس (۶۳)، قزاقستان (۶۶).

کشورهای همسایه ایران، عمدتا وضعیت بسیار بدی در این حوزه را دارا هستند: ارمنستان ۵۵، آذربایجان ۷۱، ترکیه ۱۰۹، عراق ۱۳۵، پاکستان ۱۳۸، افغانستان ۱۴۱.

و بالاخره کشورمان ایران با درنظر گرفتن شاخص­ های ۱۰ گانه امنیت ملی و ایمنی شخصی، در رده ۱۲۵ جهان قرار دارد این درحالی است که  نسبت به سال گذشته شش پله بهبود را شاهدیم.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید