03:10|دوشنبه, آذر 05 ,1403
تاریخ انتشار: 30 اردیبهشت 1397 - 12:00
کد خبر: 9577
باریش گزارش می‌دهد:

تصویب طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در ۷ شهرستان استان

طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در شهرستان های بوکان، مهاباد، چایپاره، میاندوآب، نقده، اشنویه و پیرانشهر در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به ریاست استاندار آذربایجان غربی مورد تصویب قرار گرفت.
تصویب طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در ۷ شهرستان استان

به گزارش سرویس اقتصادی باریش‌نیوز؛ مناطق ویژه تجاری صنعتی به محدوده جغرافیایی مشخص که قوانین گمرکی محدوده گمرکی کشور در آن اجرا نمی شود و به منظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و حمایت از صنعت داخلی کشور و همچنین جذب فناوری های نوین در امر تولید و توسعه منطقه ای در مبادی گمرکات و نقاط مرزی کشور ایجاد می شود را مناطق ویژه تجاری – صنعتی می نامند.

وجود مناطق ویژه تجاری صنعتی تاثیر بسزایی در اقتصادی منطقه دارد و بی‌تردید سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه مذکور می‌شود.

طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در شهرستان های بوکان، مهاباد، چایپاره، میاندوآب، نقده، اشنویه و پیرانشهر در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به ریاست استاندار آذربایجان غربی مورد تصویب قرار گرفت.

مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در خصوص ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان های بوکان، مهاباد، چایپاره، میاندوآب، نقده، اشنویه و پیرانشهر برای طی مراحل بعدی به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت طرح در هیات دولت ارسال خواهد شد.

استاندار آذربایجان غربی در رابطه با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در استان گفت: یکی از شروط ایجاد مناطق ویژه اقتصادی داشتن سرمایه گذار است که در چهار شهرستان بوکان، مهاباد، چایپاره و میاندوآب سرمایه گذاران (سازمان مسئول منطقه) مشخص و معرفی شده اند؛ مقرر شد سه شهرستان نقده، اشنویه و پیرانشهر نیز مدارک مورد نیاز را در اسرع وقت ارائه کنند، امیدواریم با تصویب این طرح در دولت و مجلس، شاهد هموار شدن مسیر جذب سرمایه گذاری و رونق اقتصادی در شهرستان ها و به طور کلی در استان باشیم.

شهریاری در ادامه سخنان خود توجه به مناطق محروم و جبران عقب ماندگی ها در این مناطق را جزو اولویت های اصلی استان عنوان کرد و گفت: با رفع کمبودها و جبران عقب ماندگی ها در مناطق محروم و بویژه مناطق مرزی استان که از امکانات بسیار کمی برخوردار هستند، جلوی مهاجرت ها و ایجاد مناطق حاشیه نشین در استان گرفته می شود.

وی تاکید کرد: باید از منابعی که در اختیار استان است به شکل بهینه در جهت رشد و تعالی و ارتقای شاخص های توسعه استان استفاده شود.

استاندار آذربایجان غربی ضرورت توجه به بخش آموزش و پرورش را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: آموزش و پرورش با مشکلات زیادی از جمله وجود بیش از 300 مدرسه کانکسی در استان درگیر است که لازم است با مدیریت منابع حداقل بخشی از این مشکلات رفع شود.

حضرتی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این جلسه توضیحاتی را در خصوص توزیع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استان در سالجاری ارائه نمود.

ایجاد 7 منطقه ویژه اقتصادی در استان آذربایجان‌غربی تاثیر بسزایی برای استان خواهد داشت ووجود سرمایه گذاران مختلف می‌تواند باعث ایجاد شکوفایی اقتصادی شود. با توجه به اینکه مناطق ویژه اقتصادی از معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات

 ورود ماشین آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی

- تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مناطق ویژه

- صدور مجوز ساخت و پایان کار بصورت رایگان

 عدم محدودیت زمانی متروکه شدن کالا در منطقه ویژه.

بروز این موارد می تواند آذربایجان غربی را نیز از عقب ماندگی های جاری نجات دهد.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید