08:44|پنجشنبه, اردیبهشت 20 ,1403
تاریخ انتشار: 30 شهریور 1396 - 06:30
کد خبر: 7277

342 هزار هکتار از اراضی زراعی استان در سال زراعی 96_97 زیر کشت گندم پائیزه آبی و دیم خواهد رفت

در سال زراعی 96-95 در حدود 364 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم آبی و دیم رفته بود که به دلیل عدم بارندگیهای مناسب در فصل پاییز و پراکنش نا مناسب بارندگی ها در فصل بهار تولیدگندم استان بیش از 500 هزار تن برآورد می شود.

342 هزار هکتار از اراضی زراعی استان  در سال زراعی 96_97 زیر کشت گندم پائیزه آبی و دیم خواهد رفت

به گزارش سرویس اقتصادی باریش نیوز؛ اسمعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در همایش آغاز همزمان کشت پائیزه گندم در سراسر کشور در سال زراعی جاری گفت : در سال زراعی 97-96 در حدود 342 هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گندم پائیزه آبی و دیم خواهد رفت؛ در سال زراعی 96-95 در حدود 364 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم آبی و دیم رفته بود که به دلیل عدم بارندگیهای مناسب در فصل پاییز و پراکنش نا مناسب بارندگی ها در فصل بهار تولیدگندم استان بیش از 500 هزار تن برآورد می شود که از این میزان در حدود 400 هزار تن تا کنون به عنوان گندم مازاد بر مصرف زارعین استان خریداری شده است .

وی تصریح کرد: به طور میانگین سالانه 100 هزار تن گندم زارعین جهت بذور خود مصرفی خود نگه داری می کنند؛ مسیر توسعه یافتگی از مسیر کشاورزی می گذرد و برای گذر از کشاورزی معیشتی کنونی و رسیدن به کشاورزی اقتصادی و مدرن ناچار هستیم از فناوری ها و تکنولوژی های روز بهره بگیریم .

کریم زاده اظهار داشت: سالانه به طور میانگین بیش از چهار میلیون تن محصولات زراعی معادل ۷۰ درصد از تولیدات بخش کشاورزی استان در زیر بخش زراعت تولید می شود؛ کشاورزان باید با تجهیز اراضی زراعی به سیستم های نوین آبیاری و افزایش ضریب مکانیزاسیون و اجرای کشاورزی حفاظتی و همچنین رعایت تاریخ کشت به موقع محصول در راستای افزایش بهره وری و راندمان تولید مزارع خود اهتمام داشته باشند.

در ادامه این همایش مطرح شد؛

فتح اله زاده، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در همایش آغاز همزمان کشت پائیزه گندم در سراسر کشور که با حضور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی و هیئت همراه، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و مسئولان سازمان در سالن همایش ساختمان شماره دو جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در حال برگزاری است، گفت: کشاورزی از مولفه های مهم اقتصادی و تامین امنیت غذایی از مهمترین اولویت های هر کشور است. با توجه به منویات مقام معظم رهبری؛ ریاست جمهوری و سایر مسئولان و فعالان بخش کشاورزی به اهمیت موضوع افزایش تولید و اشتغال، افزایش بهره وری را در دستور کار قرار داده ایم.

وی ادامه داد: 22.8 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، در حالی که میانگین کشوری اشتغال در این بخش 17.9 درصد است؛  همچنین 25 درصد ارزش افزوده استان به بخش کشاورزی تعلق دارد. در حالی که این رقم در کشور 10 درصد است.

 فتح اله زاده تصریح کرد: در سال زراعی گذشته، 600 میلیارد تومان خسارت متوجه بخش کشاورزی شد؛ برای کاهش عوامل تهدید و تحدید، باید به نقاط ضعف و قوت آگاه بوده و با استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و تنش، تغییر در نحوه آبیاری، تغییر الگوی کشت و رو آوردن به کشت پاییزه از میزان خسارت ها کاست.

این مقام اظهار داشت: کشت و زرع امروز ما باید مبتنی بر بینش فنی و با تکیه بر علم و فناوری باشد؛ آب، سوخت، نیروی کار، نهاده های کشاورزی و... از مواردی است که به عنوان انرژی در این بخش یاد می شوند و برای بالا بردن بهره وری در این بخش، باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: گندم 40 درصد از امنیت غذایی جامعه را تامین می کند و برای بالا بردن تولید آن و کاهش تلفات باید فاصله مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با مراکز اجرایی حذف شود؛ در آذربایجان غربی با اختصاص  50 درصد اراضی زراعی، سالانه 350 هزار هکتار زیر کشت گندم می رود؛ پیش بینی تولید برای سال زراعی 95-96 بالغ بر 550 هزار تن بود. اما با خسارت های وارد شده شامل کاهش 30 درصدی بارندگی در استان، عدم پراکنش مناسب و سرمای هوا، در نهایت 420 هزار تن گندم در استان تولید شد.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی گذشته، حدود 400 هزار تن گندم در مراکز خرید از کشاورزان خریداری شد که 270 هزار تن آن توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی و 105 هزار تن توسط سازمان تعاون روستایی استان و مابقی نیز توسط 5 شرکت فرآوری بذور گندم استان خریداری شده است؛ تعهد استان در زمینه کشت گندم در سال زراعی 96-97  بالغ بر 342 هزار هکتار است که 259 هزار هکتار آن دیم و 83 هزار هکتار از آن آبی است.

وی گفت: در سال زراعی گذشته در سطح یکصد هزار هکتار مبارزه با سن صورت گرفت. همچنین مبارزه با ملخ در 3 هزار هکتار و مبارزه با علف های هرز در 162 هزار هکتار از اراضی استان به منظور برداشت محصول سالم صورت گرفت؛ آذربایجان غربی با داشتن رتبه 7 کشور در تولیدات کشاورزی، سالانه 4.2 میلیارد مترمکعب آب در این بخش مصرف می کند که 9.4 میلیون مترمکعب از این آب از طریق ضایعات از چرخه خارج می شود. در حالی که اگر کاشت و داشت و برداشت محصولات به موقع و با دقت صورت گیرد، شاهد ضایعات کشاورزی نخواهیم بود.

فتح اله زاده خاطر نشان کرد: برای حفظ تناوب گندم، کشت کلزا مورد توجه کشاورزان قرار گیرد. چرا که کشت کلزا در حفظ پایداری تولید گندم غیرقابل انکار است؛ به دنبال جذب 56.2 میلیارد تومانی ضریب مکانیزاسیون هستیم. در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون استان 1.45 درصد است و با ضریب کشوری 0.01 درصد فاصله دارد.

 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید