20:27|پنجشنبه, اردیبهشت 20 ,1403
تاریخ انتشار: 21 خرداد 1396 - 00:23
کد خبر: 6445

یگانه نگین فیروزه ای آذربایجان؛ همچنان در انتظار توجه مسئولین

دریاچه ارومیه به عنوان یک معضل جهانی به خصوص معضلی که برای مردم آذربایجان محسوب شده و هنوز برای احیا چشم انتظار مسئولین می باشد.

یگانه نگین فیروزه ای آذربایجان؛ همچنان در انتظار توجه مسئولین

به گزارش سرویس سیاسی باریش نیوز، دریاچه ارومیه یکی از مسئله هایی است که هرچه بیشتر از روی بحران کم آبی آن می گذرد بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و به مرور زمان گاه گاهی امیدها نا امید و هراز گاهی نیز با نزول رحمت الهی نور امیدها دوباره روشن می شود.

از دیگر مسئلی که دریاچه ارومیه را به عوان دغدغه ای برای اصحاب رسانه، مردم و گاها مسئولان تبدیل شده است، ریزگردهای نمکی است که با خشکی "اورمو گولو" در هوا معلق و سبب بیماری های تنفسی و ریوی می شود؛ همین نیز باعث می شود تا خبرنگار قلم به دست شده و توجه مسئولان را به این سمت جذب کند.

از عوامل دیگری که ریزگردهای نمکی به وجود می آورند از بین بردن کشاورزی و اراضی منطقه های نزدیک دریاچه ارومیه می باشد؛ از این موضوع زمان بسیاری می گذرد ولی هنوز نتیجه ای به دست نیامده است.

فرهاد سرخوش، مدیر دفتر استانی ستاد احیای دیاچه ارومیه در گفت و گو با خبرنگار باریش نیوز در رابطه با ریزگردهای نمکی گفت: دانشکده علوم پزشکی آذربایجان غربی و شرقی در این رابطه مطالعات انجام داده و طرح کهورت اجرا می کند که در 30 کیلومتری دریاچه ارومیه ماه به ماه آزمایش های را انجام می دهند تا ببیند چه اتفاقاتی در این مناطق رخ می دهد، که این طرح فعلا در مرحله مطالعاتی می باشد.

سرخوش در رابطه با تثبیت ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه افزود: اولویت اصلی احیای دریاچه ارومیه تثبیت ریزگردهای نمکی دریاچه می باشد یعنی بحث تثبیت پروژه اولویت دار است؛ برای این که این تثبیت انجام بگیرد  در مناطقی که دریاچه خشک شده و ریز گرد تولید می شود شروع به کاشت درختچه های شورزار کرده ایم که میتوانند جلوی افزایش ریزگرد ها را بگیرند.

وی ادامه داد: اقدام بعدی برای تثبیت ریزگردها مالت پاشی است که در حال انجام است، تقریبا 80 درصد محلاتی که دچار ریزگرد هستند مالت پاشی شده اند و این پروژه ادامه دار است و قسمت هایی که احیا نمی شوند مجددا به این طریق تثبیت می شود.

پس از دریافت اطلاعاتی از مدیر دفتر استانی ستاد احیا دریاچه ارومیه، با نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، سید هادی بهادری نیز در خصوص مهار این ریزگردها مضاحبه کرده و وی چنین پاسخ داد که: اولین قدم برای مهار ریزگردهای نمکی شناسایی کانون های ریزگرد هست که یک سری اقدامات برای شناسایی این کانون ها صورت گرفته است؛ برای مثال، کانون جبل یکی از بزرگترین کانون های ریزگرد نمکی ارومیه است.

وی با بیان این که روش بیولوژیک اقدامی است که برای تثبیت ریزگردها شروع شده ادامه داد: اولین اقدامی که صورت گرفته بسته به نوع خاک و شرایط موجود روش های چاله زنی و شیارزنی و بحث های کاشت درختچه میباشد؛ اقدام بعدی روش تثبیت شیمیایی می باشد که بحث های مالت مطرح است و در قسمت هایی که وضعیت بحرانی است اجرا میشود که اکثرا مالت های بیولوژیکی است .

بهادری عنوان کرد: برای تامین آبی دریاچه ارومیه حفر تونل از سردشت به نقده برای انتقال آب است که تا کنون 12 کیلومتر از این تونل حفاری شده است.

با مصاحبه با این دو مقام مسئول اقداماتی را بیان کردند که نتیجه مثبتی داشته و به گونه ای هستند که مردم امیدوار می شوند ولی در مصاحبه با نادر قاضی پور، نماینده دیگر مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی چنین نگرش مثبتی را ارائه نداد و در رابطه با سطح آب یگانه نگین فیروزه ای آذربایجان اظهار کرد: متاسفانه دادن آمار کذب به مردم به روال عادی تبدیل شده، در سایت وزارت نیرو تراز ارتفاع اب دریاچه ارومیه هر روز ثبت می شود؛ چند روز پیش مشخص شد که ارتفاع آب دریاچه ارومیه نسبت به سال 92 تا الان 11 سانتی متر کاهش داشته است پس در نتیجه دریاچه ارومیه در این چند سال احیا نشده بلکه کاهش هم داشته است.

نماینده مردم ارومیه ادامه داد: مسئولین اعلام کرده اند که دریاچه با افزایش ارتفاع همراه بوده، این درحالی است که سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل 11 سانتی متر کاهش داشته است، این آمار نشان دهنده ی آن است که آمار کذب به ملت داده می شود.

حال با چنین نکته نظراتی دوباره به این نتیجه می رسیم که تنها راه احیا دریاچه ارومیه تکیه به درگاه الهی می باشد؛ مسئولین نیز باید به این مسئله توجه بسیاری کنند چراکه دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین جاذبه ای است که سبب جذب گردشگران خارجی و داخلی می شود لذا جذابیت آن را با اهمیت به آن و تدبیر برنامه های درست و سطح بالا می توان دوباره برگرداند.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید