نمی توانیم تاریخ را نادیده گرفته و آن را نفی کنیم
رئیس دانشگاه ارومیه با حضور در دفتر خبری باریش نیوز به مشکلات و امور دانشگاهی و حواشی ایجاد شده راجب جلسات اخیر در خصوص جوزف کاکران بنیانگذار اولین مدرسه طب پرداخت.
رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی باریش نیوز با اشاره به تعداد دانشجویان دانشگاه گفت: حدوداً 16 هزار و هشتصد نفر دانشجو در دانشگاه ارومیه در حال تحصیل هستند که بیشترین آمار دانشجو در رشته های فنی و مهندسی است اما متاسفانه علیرغم داشتن استانی با نیاز کشاورزی بالا، تعداد دانشجویان دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی رو به کاهش است و مقرر گردیده شورای دانشگاه طی جلساتی راجع به جایگزینی رشته های بدون بازار کار تصمیم گیری نماید.
وی به رتبه دانشگاه ارومیه در بین دانشگاه های کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاه ارومیه بر اساس رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در بین دانشگاه های جامع ایران دارای رتبه سیزدهم است.
رئیس دانشگاه ارومیه در خصوص تامین بودجه مورد نیاز دانشگاه اظهار داشت: اعتبارات دانشگاه توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده و پرداخت می شود که با توجه به مشکلات اقتصادی که سال گذشته و امسال وجود داشت بودجه دانشگاه با کسری هایی مواجه شد و شرایط سختی در این خصوص داشتیم اما برای سال جدید، قول هایی مبنی بر تخصیص صد در صد بودجه داده شده است.
وی در ادامه گفت: بودجه تخصیص داده شده سال 94 حدود 100 میلیارد تومان و سال 95 در حدود 116 میلیارد تومان بوده است.
حب نقی با اشاره به مشکلات دانشگاه اضافه کرد: یکی از اصلی ترین معضلات موجود، مسئله خوابگاه ها است که قدمت بعضی از آنها به بالای چهل سال می رسد و علاوه بر نارضایتی دانشجو مبنی بر کهنه بودن ساخت خوابگاه، نگهداری آنها نیز نیازمند صرف بودجه است.
وی با بیان برنامه های آتی دانشگاه خاطرنشان کرد: از دو سال گذشته برنامه راهبردی دانشگاه ارومیه در افق پنج ساله و ده ساله نوشته شده و در حال اجرا است، چشم انداز و برنامه های کلان این برنامه مورد تصویب هیات امنا واقع شده و پیگیر کارهای عملیاتی این برنامه راهبردی با همکاری گروه های آموزشی و دیگر اقشار دانشگاهی هستیم و یکی از اصول آن این است که دانشگاه باید به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت کرده و بعد از پنج سال، حداقل 25 درصد از دانشجویان این دانشگاه، کارآفرین تربیت شوند.
وی افزود: در این راستا و در جهت کاربردی کردن پایان نامه ها هیات امنای دانشگاه، برای اساتید در مقطع پایان نامه تحصیلات تکمیلی پرداخت حق التدریس را تغییر داد تا پرداخت ها مثل سابق نباشد.
رییس دانشگاه ادامه داد: مقرر شده برای پایان نامه هایی که در رابطه با مسائل جامعه ارائه می شوند حق التدریس بیشتری اختصاص یابد ؛ در وهله دوم کسانی که از پایان نامه خود تولید مقاله داشته باشند حق التدریس متوسطی دریافت کنند و به پایان نامه هایی که فاقد این شرایط هستند و نمی توان از آنها اختراع و مقاله استخراج کرد کمترین میزان حق التدریس اختصاص داده شود.
رئیس دانشگاه ارومیه در مورد فعالیت دانشگاه در حوزه ورزشی تصریح کرد: امسال دانشگاه ارومیه در رشته والیبال موفق به کسب مدال طلای مسابقات کشوری در سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان کشور شد و دانشگاه ارومیه همچنان در مسابقات منطقه ای، ملی و تورنمت بین المللی با کشورهای همسایه مدعی و مدال آور می باشد.
حب نقی با ارائه توضیحاتی در خصوص امکانات ورزشی دانشگاه ارومیه بیان کرد: دانشگاه ارومیه با دارا بودن دو استخر سر پوشیده، 4 سالن ورزشی در پردیس نازلو و شهر، یک مرکز مشاوره تندرستی، زمین های روباز ورزشی، ایستگاه دوچرخه سواری، زمین تنیس خاکی و ... از مجهزترین مراکز ورزشی استان بوده و میزبان بسیاری از مسابقات ملی و منطقه ای می باشد با این حال، از لحاظ فضاهای ورزشی ما زمین چمن بزرگ دانشگاه که به مکان مخروبه تبدیل شده بود را احداث کردیم و از سال بعد آماده بهره برداری است، همچنین چندین زمین چمن مصنوعی برای دانشجویان در داخل شهر و نازلو نیز احداث شده است.
حب نقی در ادامه به حواشی ایجاد شده در خصوص جوزف کاکران بنیانگذار اولین مدرسه طب پرداخت و گفت: استان آذربایجان غربی و ارومیه رنگین کمان اقوام و ادیان است، همان طور که در جلسه اخیر استانداری نیز اشاره کردم از آنجایی که شهر های توسعه یافته مثل تهران، اصفهان و شیراز و ... به صورت نامتوازن توسعه یافته اند مشکلات زیست محیطی در این شهرها ایجاد شده است، اما شهر ما از نظر فضای زیست محیطی بسیار شرایط مناسبی دارد و دارای طبیعت بکر و سالم است. استان ما با چهار کشور همسایه بوده و با توجه به تنوع وجود اقوام، یک پتانسیل گردشگری محسوب می شود و یکی از محورهایی که می تواند به استان آذربایجان غربی رونق بخشد همین مسئله گردشگری و توریسم است همچنین از آنجایی که فرهنگ ایرانی یک فرهنگ غنی است و همیشه به تاریخ و ابنیه تاریخی ارزش نهاده است پیشنهاد کردیم باغ پردیس دانشگاه ارومیه که 140 سال قدمت دارد و در آن زمان بیمارستان طب توسط جوزف کاکران در همان باغ تاسیس شده را به دنیا معرفی کنیم، این هم جزء تاریخ ماست چه مثبت و چه منفی نمی توانیم تاریخ را نادیده گرفته وآن را نفی کنیم.
وی افزود: همانطور که می دانید داعشی ها در عراق و سوریه تمامی آثار باستانی را از بین بردند چراکه مخالف با عقاید متحجرانه آنها بود، این عمل به دور از فرهنگ بسیار غنی ایرانیان بوده و از نظر منطق بین المللی، بسیار زشت و غیر قابل قبول است و حفظ و بازسازی این اماکن تاریخی جزء ملزومات و در راستای عبرت از تاریخ و جذب گردشگر و توریسم و رونق اقتصادی، است و باید توجه ویژه به آنها شود.
رییس دانشگاه در پایان تصریح کرد: بودجه ای برای احداث مزار شهدای گمنام دانشگاه با هماهنگی دیگر مسئولین دانشگاه در نظر گرفته ایم، ما در مقابل شهدا وظیفه داریم و قطعا این مزار از اوایل سال آبنده به بهترین شکل ساخته و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است این بودجه صد در صد بودجه داخلی خود دانشگاه ارومیه است و تا کنون یک ریال حمایت از هیچ ارگانی نداشته ایم.
نظر دهید