03:43|شنبه, آذر 24 ,1403
تاریخ انتشار: 15 دی 1400 - 12:57
کد خبر: 17450
متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه در گفت‌وگو با باریش:

امیکرون در کودکان و چگونگی مقابله با کرونای جهش یافته جدید(امیکرون)

امیکرون در کودکان می‌تواند به چالشی جدید در مواجهه با ویروس کرونا تبدیل شود. امیکرون سویه جهش یافته ویروس کرونا است که در روزهای اخیر با سرعت بالایی منتشر می‌شود. این سویه تظاهرات مشابهی با سویه‌های دیگر دارد و مواردی از ابتلا امیکرون در کودکان هم ثبت شده است. اما یکی از موارد نویدبخش، کمتر بودن شدت علائم در بیماران بیان می‌شود که اگر بر طبق روال دیگر سویه‌ها باشد، شدت علائم باید در کودکان کمتر از موارد دیگر دیده شود.
امیکرون در کودکان و چگونگی مقابله با کرونای جهش یافته جدید(امیکرون)

رامین زارع، متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه در گفت‌وگو با سرویس سلامت باریش نیوز اظهار کرد: بهترین روش مقابله با ویروس کرونا، آن هم سویه امیکرون که قابلیت سرایت بالایی دارد، پیشگیری است. رعایت اصول و قواعد پروتکل‌های بهداشتی اولین کاری است که باید انجام شود.کودکان در هر سنی ممکن است به بیماری کروناویروس امیکرون مبتلا شوند. اما بروز امیکرن در کودکان به اندازه بزرگسالان نبوده و برخی ممکن است اصلا علائمی از خود نشان ندهند.
 
احتمال پیدایش امیکرون در کودکان چه مقدار است؟ زارع در پاسخ به این سوال گفت: همه کودکان قادر به ابتلا به ویروسی هستند که باعث COVID-19 می‌شود، اما اصولا به اندازه بزرگسالان بیمار نمی‌شوند. اکثر کودکان علائم خفیف دارند یا علائمی ندارند.

با این حال، برخی از کودکان به شدت به COVID-19 مبتلا می‌شوند و این اتفاق می‌تواند در ابتلا به امیکرون هم رخ دهد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان، درمان در بخش مراقبت‌های ویژه یا قرار گرفتن زیر دستگاه تنفس مصنوعی برای کمک به تنفس داشته باشند.

همچنین افزود: علاوه بر این کودکان مبتلا به سایر بیماری‌ها مانند چاقی، دیابت و آسم احتمال دارد در معرض خطر ابتلا به بیماری جدی کووید-19 باشند که می‌تواند شرایط بروز امیکرون در کودکان را هم فراهم کند.

کودکانی که بیماری قلبی مادرزادی، شرایط ژنتیکی یا شرایطی که بر سیستم عصبی یا متابولیسم تاثیر می‌گذارند نیز دارند، امکان دارد در معرض خطر ابتلا به جهش جدید کرونا باشند. برخی از کودکان پس از بهبودی اولیه همچنان علائم COVID-19 را تجربه می‌کنند.
 
دکتر زارع در مورد واکنش‌های متفاوت امیکرون در کودکان اظهار کرد:
جواب هنوز مشخص نیست، برخی از کارشناسان معتقدند که کودکان ممکن است به شدت تحت تاثیر امیکرون قرار نگیرند، زیرا ویروس‌های دیگری نیز در جامعه پخش می‌شوند و باعث بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی خواهند شد.

از آنجایی که کودکان اغلب سرما می‌خورند، سیستم ایمنی آن‌ها امکان دارد برای محافظت در برابر COVID-19 آماده شود.
همچنین این امکان وجود دارد که سیستم ایمنی کودکان با ویروس، متفاوت از سیستم ایمنی بزرگسالان تعامل داشته باشد. برخی از بزرگسالان به این دلیل بیمار می‌شوند که به نظر می‌رسد سیستم ایمنی آن‌ها بیش از حد به ویروس واکنش نشان می‌دهد و باعث آسیب بیشتر به بدن می‌شود. این رخ‌داد ممکن است کمتر در کودکان اتفاق بیفتد.
 
نوزادان چگونه تحت تاثیر COVID-19 قرار می‌گیرند؟
دکتر زارع گفت : نوزادان و شیرخواران زیر یک سال احتمال دارد بیشتر از کودکان بزرگ‌تر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کووید-۱۹ باشند. این احتمالا به دلیل سیستم ایمنی نابالغ و راه‌های هوایی کوچک‌تر است که احتمال ابتلای آن‌ها به مشکلات تنفس با عفونت‌های ویروسی تنفس را افزایش می‌دهد.

این اتفاق افتاده است که نوزادان در حین زایمان یا قرار گرفتن در معرض مراقبان بیمار پس از زایمان به ویروس کرونا آلوده شوند؛ اما به دلیل اینکه امیکرون به تازگی منتشر شده است، هنوز اطلاعات دقیقی در این مورد خاص در دست نیست.

اگر مبتلا به کووید-۱۹ یا به دلیل علائم منتظر جواب آزمایش هستید، در طول بستری شدن در بیمارستان پس از زایمان توصیه می‌شود که هنگام مراقبت از نوزاد خود از ماسک پارچه‌ای استفاده کنید و دست‌های تمیزی داشته باشید. نگه داشتن تخت نوزاد در کنار تخت خود در زمانی که در بیمارستان هستید مشکلی ندارد.

اما توصیه می‌شود در صورت امکان فاصله معقولی از کودک خود داشته باشید. هنگامی که این مراحل انجام می‌شود، خطر ابتلای نوزاد تازه متولد شده به ویروس امیکرون کم است. با این حال اگر به شدت مبتلا به COVID-19 هستید، ممکن است لازم باشد به طور موقت از نوزاد خود جدا شوید. به دلیل قابلیت بالای سرایت امیکرون، بهتر است سطح مراقبت‌ها را افزایش دهید.

نوزادان و شیرخواران که مبتلا به کووید-۱۹ هستند یا نمی‌توان آن‌ها را آزمایش کرد و علائمی ندارند، بسته به شرایط ممکن است از بیمارستان مرخص شوند. توصیه می‌شود مراقبان نوزاد برای محافظت از خود ماسک داشته باشند و دست‌های خود را بشویند.
 
چه واکسن‌های COVID-19 برای کودکان تایید شده است؟سوال دیگری بود که از متخصص اطفال پرسیده شد. وی در پاسخ گفت:
برای مقابله با ویروس کرونا، واکسن‌های بسیاری تولید شده است و تعدادی از آن‌ها در سطح کشور توزیع و تزریق شده‌اند. اما این واکسن‌ها در ایران، هنوز برای کودکان (کوچک‌تر از ۱۲ سال) مجوز نگرفته‌ و به کودکان تزریق نمی‌شوند. از سوی دیگر در حال حاضر اطلاعات دقیقی از چگونگی رفتار امیکرون در کودکان در برابر واکسن‌ها نداریم، در نتیجه حتی تزریق واکسن‌ها به بزرگسالان هم در حال بررسی قرار گرفته است.
 
علائم کووید-۱۹ به ویژه سویه امیکرون در کودکان،در حالی که کودکان و بزرگسالان علائم مشابه COVID-19 را تجربه می‌کنند، علائم کودکان خفیف و شبیه سرماخوردگی است. اکثر کودکان در عرض یک تا دو هفته بهبود می‌یابند. علائم احتمالی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
    تب
    سرفه‌ای که مولد می‌شود
    گلو درد
    علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ، درد شکم یا اسهال
    لرز
    درد و درد عضلانی
    خستگی مفرط
    سردرد شدید جدید
    گرفتگی بینی جدید

از دست دادن چشایی یا بویایی در سویه‌های پیشین رایج بود، اما در سویه امیکرون چنین شرایطی گزارش نشده است.
اما کودکان نیز ممکن است COVID-19 داشته باشند و علائمی از خود نشان ندهند. به همین دلیل است که پیروی از توصیه‌ها برای جلوگیری از انتشار COVID-19 بسیار مهم است.
 
آیا کودکانی که به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند اثرات طولانی مدت را تجربه می‌کنند؟
هرکسی که کووید-۱۹ داشته باشد، می‌تواند به شرایط پس از کووید-۱۹ مبتلا شود. تحقیقات نشان می‌‎دهد که کودکان مبتلا به کووید-۱۹ خفیف و شدید علائم طولانی مدت را تجربه کرده‌اند؛ اما هنوز اطلاعاتی درباره شرایطی که امیکرون پدید می‌آورد در دست نداریم.

 همان‌طور که بیان کردیم، سویه امیکرون به تازگی کشف شده و اطلاعات دقیق از آن در دسترس نیست؛ اما با توجه به اینکه قابلیت انتشار امیکرون در کودکان حدود سه برابر بیشتر از سویه دلتا است، باید بیشتر موارد محافظتی را رعایت کنیم. همچنین تا به امروز فقط یک کودک به دلیل ابتلا به امیکرون بستری شده است که چنین خبری می‌تواند امیدبخش باشد.
 
چقدر احتمال دارد یک کودک به بیماری کروناویروس جدید (امیکرون) مبتلا شود؟
حدود 16درصد از کل موارد ابتلا به COVID-19 را کودکان تشکیل می‌دهند. این در حالی است که تا به امروز فقط یک کودک به دلیل ابتلا به امیکرون در آفریقای جنوبی بستری شده است. اما با توجه به قابلیت شیوع بالا امیکرون باید مراقبت‌های لازم را به عمل بیاورید.

زارع در پایان این گفت و گو با اشاره به تحقیقات کمیته علمی کرونا گفت: به گفته دبیر بورد عفونی اطفال کمیته علمی کرونا،موارد بستری کرونا مثبت کودکان وجود دارد، اما اینکه مشخصا موارد ابتلا به سویه امیکرون را مشخص کنیم، چنین نیست. اگر به موردی مشکوک شویم برای بررسی‌های بیشتر تست‌ها را به آزمایشگاه مرجع ارسال می‌کنیم.

موضوعاتی مطرح می‌شود تا کودکان بین ۵ تا ۱۲ سال به صورت لایه‌لایه واکسینه شوند، زیرا بازگشایی حضوری مدارس بدون تزریق واکسن می‌تواند مشکل آفرین باشد.

همچنبن افزود: روند فعلی ابتلای کودکان به کرونا،روند همچون گذشته بوده، اما موارد ابتلا نسبت به موج پنجم کاهشی داشته است، همچنان اما به دلیل بروز آنفلوآنرا و کرونا موارد بستری وجود دارد. سال گذشته کودکان درگیر بیماری‌های تنفسی بدون استثنا مبتلا به کرونا بودند، اما اکنون شرایط متفاوت است و آنفلوآنزا و پارا آنفلوآنزا هم به موارد ابتلا و بستری اضافه شده است.درباره برخی هشدارها نسبت به امتحانات حضوری دانش‌آموزان و پیش‌بینی از وضعیت ابتلای کودکان پس از امتحانات، اظهار کرد شرایط وابسته به میزان پخش شدن سویه امیکرون در کشور است. واکسن انتخابی برای کودکان نیز سینوفارم و پاستوکووک خواهد بود.


آدرس و شماره تماس دکتر رامین زارع، متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه

ارومیه، خیابان حسنی، روبروی بیمارستان مهزاد، ساختمان لقمان ۳، طبقه 3 واحد5

شماره تماس: 09144884001_33431204

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید