هشدار درباره بروز موج پنجم کرونا / سهل انگاری ممنوع
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، کرونا در کشور از موج چهارم هم عبور کرد و در حال حاضر نیز روند واکسیناسیون این ویروس براساس گروههای سنی که توسط وزارت بهداشت اعلام شده در حال انجام است.
طبق جدول رنگبندی کرونا، در حال حاضر اغلب استانهای کشور از وضعیت قرمز خارج شده اما این به منزله اتمام کرونا نیست و نیاز است تا دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک همچنان تدوام داشته باشد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا به اهمیت رعایت بهداشت، استفاده از ماسک و دوری از تجمعات تاکید کرده و به عواملی که سبب بروز موج پنجم کرونا میشود اشاره و اظهار کرد: اگر به عوامل خطر توجه نکنیم، میتواند موج پنجم را ایجاد کند و باید مراقبت زیادی کنیم. واقعا این ویروس به هیچ وجه نه از بین رفته نه ضعیف شده است.
رییسی با اشاره به عوامل خطر گفت: اگر به عوامل خطر توجه نکنیم، میتواند موج پنجم را ایجاد کند و باید مراقبت زیادی کنیم. واقعا این ویروس به هیچ وجه نه از بین رفته و نه ضعیف شده است. باید توجه کرد که هرچه از عمر ویروس میگذرد، جهشهای متعددی در آن اتفاق میافتد. در نظر داشته باشید که جهشها میتوانند در کشورهای مختلف اتفاق بیفتد. گاهی اوقات هم جهش ترکیبی است. مثلا جهش هندی و کالیفرنیایی ادغام میشود و جهش هندی-کالیفرنیایی را ایجاد میکند. اظهارنظر درباره جهش از این نظر مهم است که صرفا بگوییم این ویروس ضعیف نشده و میتواند مهاجمتر هم باشد. وگرنه برای همه آنها همان رفتارهای یکسان را باید انجام دهیم و در درمان هم تفاوتی ایجاد نشده است. بنابراین همواره باید پروتکلها را قوی رعایت کنیم.
رییسی افزود: یکی از عوامل خطر این است که همیشه بعد از ماه رمضان مراسم عروسی و جشن و مهمانیها برقرار میشود که اگر رعایت نکنیم میتواند یک عامل خطر باشد. مراسم میتواند به شیوهای که در این ۱۵ ماه بوده برگزار شود. عامل خطر بعدی فصل گرما است. در سال گذشته همین مواقع بود که پیک در استانهای جنوبی آغاز شد؛ چراکه با گرم شدن هوا و روشن شدن کولرهای گازی که هوای داخل اتاق را در خود اتاق چرخش میدهند و در و پنجرهها هم بسته است، حل کافی است که در این شرایط یک نفر مبتلا یا حامل ویروس در آن جمع وجود داشته باشد که چرخش هوا در این فضای بسته میتواند به ابتلای افراد زیادی شود و حال این را به مغازهها، پاساژها یا در برگزاری مراسمها تعمیم دهید.
رییسی گفت: نکته بعدی این است که بر اساس یک رسم دیرینه و برنامهریزی تقویمی قبل از کرونا، تابستان و اواخر بهار فصل سفرها است. بهویژه اینکه مدارس تعطیل میشود، اگر بخواهیم این سفرها را مانند سالهای قبل ادامه دهیم، عامل خطر سوم است. عامل خطر بعدی هم خود ویروس جهشیافت است که میتواند سرعت انتقال را بالا ببرد و عامل دیگر هم تجمعات و برگزاری برخی مراسمها و انتخابات است که بالقوه اگر رعایت نشود، میتواند مشکل ایجاد کند، اما اگر رعایت شود میتوانیم به همه اهدافمان در انتخابات برسیم.
وی گفت: در عین حال در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره یک موضوع بحث شد و آن اینکه احتمالا در تعطیلاتی که به مناسبت ارتحال امام (ره) منع سفر خواهیم داشت. شنبه کمیته برگزار میشود و تصمیمگیری میشود تا این منع اعمال شود و سفت و سخت تصمیمگیری شده و در ستاد مصوب شود تا بتوانیم با شرایط ایمنتری به اواخر خرداد که فصل انتخابات است، نزدیک شویم.
نظر دهید