13:03|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 19 اردیبهشت 1398 - 07:40
کد خبر: 11942

اقتصاد گیاهان دارویی، ظرفیت خاموش اشتغال آذربایجان‌غربی

کشت و فراوری گیاهان دارویی با توجه به اینکه آذربایجان غربی خاستگاه رویش بیش از 200 نوع گیاه دارویی در کشور است، می‌تواند ظرفیت اشتغال کشاورزی را در استان توسعه بخشد.
اقتصاد گیاهان دارویی، ظرفیت خاموش اشتغال آذربایجان‌غربی

به گزارش سرویس اقتصادی باریش، یکی از ظرفیت‌های بکر و منحصر به فرد آذربایجان‌غربی که تاکنون مورد غفلت واقع شده و انچنان که باید از پتاسیل‌های بالقوه آن در راستای توسعه و رونق بخشیدن به بخش‌های اقتصاد و اشتغال استان، استفاده نشده است، ظرفیت اقتصاد گیاهان دارویی است.
گیاهان دارویی و مواد طبیعی و مواد موثره موجود در آنها از دیرباز تاکنون نقش ویژه و ارزشمندی در طب سنتی و طبیعی دارند چرا که طب سنتی با پیشینه زیاد خود، ریشه از فرهنگ، مذهب و تجارب نسل‌های گذشته داشته که سینه به سینه به نسل جدید انتقال یافته است.
از همین رو توجه به اقتصاد گیاهان دارویی در شرایطی که اقتصاد کشور روزهای سختی را پشت سر می‌گذراند، می‌تواند راهکار برون رفت از معضلات پیش‌روی اشتغال کشاورزی آذربایجان غربی باشد.
رویش یک‌هزار و 360 گونه گیاه دارویی کشور در آذربایجان غربی
گواه این موضوع می‌تواند گفته‌های رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی باشد که در رابطه با ظرفیت‌های استانی در تولید گیاهان دارویی، گفت: این استان رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی بوده که ۷۰ تا ۱۰۰ گونه از این تعداد خوراکی است.
عباسعلی روانلو با اشاره به ویژگی‌های گیاهی آذربایجان غربی اظهار کرد: یک‌هزار و 360 گونه از گیاهان موجود کشور در این استان می‌روید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهان به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه برداشت گیاهان خوراکی محلی همزمان با آغاز بهار و رویش این گیاهان در آذربایجان غربی آغاز شده است تصریح کرد: افزون بر 585 گونه گیاهی از مجموع گیاهان موجود در آذربایجان غربی در جزیره‌های دریاچه ارومیه می‌روید که پسته وحشی از جمله مهم‌ترین این گونه‌هاست.
روانلو افزود: ارس کوهی، درخت سقز و بادام‌کوهی از جمله شاخص‌ترین گونه‌های موجود در جزایر 9 گانه دریاچه ارومیه است.
وی با اشاره به در حال انقراض بودن برخی از گونه‌های گیاهان، اظهار کرد: مطالعه بر روی 120 گونه برای تعیین نوع پراکنش و مقدار موجود از آن در طبیعت انجام شده که 75 مورد از آنها به اتمام رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه رویشگاه برخی از گیاهان به طور خاص شناسایی شده است، افزود: 60 گونه از گیاهان شناسایی شده در این استان از جمله بیزه، اله گز، نعناع کوهی، ریواس، کنگر و ثعلب بومی منطقه است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: رزماری، اسطخودوس، انواع زنبق، انواع آویشن و نسترن از جمله گیاهانی است که قابلیت کشت دارد.
توجه به ظرفیت‌های اقتصادی گیاهان دارویی در حمایت از کشاورزی استان
موقعیت خاص آب و هوایی و جغرافیایی آذربایجان غربی و همچنین شرایط  ناپایدار حوزه آبریز دریاچه ارومیه می‌طلبد که متولیان امر اشتغال و کشاورزی استان علاج واقعه قبل از وقوع کنند و در راستای حمایت از اشتغال و توسعه کشاورزی استان از ظرفیت‌های موجود بیشترین بهره‌مندی را داشته باشند.
تنوع گیاهان کوهی دارویی و خوراکی در بستر طبیعت آذربایجان غربی شاید فرصتی است که هر منطقه و استانی حسرت داشتن آن را داشته باشد اما علیرغم ضرورت توجه به رونق بخش‌های مختلف و خارج شدن از اقتصاد تک‌محصولی در شرایط فعلی، هنوز چاره‌ای عملی برای بهره‌برداری صنعتی و تلاش برای صادرات محصولات فرآوری شده از گیاهان دارویی در استان اندیشیده نشده است.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید