آرزوهایی که در ثانیه ای خاکستر میشود/بسیاری از معضلات اجتماعی ریشه در اعتیاد دارد
به گزارش سرویس اجتماعی باریشنیوز، گاهی حرف زدن از برخی موارد تکرار مکررات است و شاید آب در هاونگ کوبیدن است. اما متاسفانه این درد ها در طول تاریخ، در گذر زمان، با پیشرفت علم و هیچ مورد دیگری حل و مرتفع نشده اند.
اعتیاد از جمله دردهای جامعه ما است که با وجود آموزش های بسیار، پیشگیری هنوز که هنوز است آمار معتادین در جامعه سر به فلک میکشد. اعتیاد که به گفته پزشکان یک بیماری است. از جمله بیماری های خانمان سوزی است که نه تنها فرد معتاد بلکه تمام خانواده فرد را نیز درگیر میکند. بیماری که آثار آن بر روح و جسم فرد معتاد و بر روح اعضای خانواده اش زخم های سوزان و اندوه های فراوان به بار میآورد.
در این مقوله و در معرض آسیب های فرد معتاد، جامعه نیز مورد هجمه قرار میگیرد و آثار زیان بار این بیماری را متحمل میشود.
نمیدانم مشکل کار کجاست، چرا جوانی افراد در دام اعتیاد به خاکستر مبدل میگردد و آرزوهایشان در برابر دیدگانشان میمیرد. مقصر خانواده است، مدرسه، یا جامعه هر کس و هر چیز باشد و این معضل ریشه در هرجایی که داشته باشد نیاز به استفاده از شیوه های نوین برای حل این معضل است. بی تردید تنها با اکتفا به کارگاه ها و برنامه ها نمی توان جامعه را از این بیماری رهانید. باید موارد به صورت ریشه ای بررسی شود.
سرهنگ کریم اکبری رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر انتظامی استان در خصوص تعداد معتادین آذربایجان غربی گفت: تعداد معتادان استان حدود ۶۷ هزار نفر برآورد شده که از این تعداد ۴ هزارو ۵۰۰ نفر معتادین متجاهر هستند.
استاندار آذربایجانغربی گفت: امروز به دلیل اهمیت موضوع، برگزاری مستمر جلسات اصلی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان و پیگیری تحقق مصوبات شورا، یک ضرورت است.بسیاری از جرایم و معضلات اجتماعی ریشه در اعتیاد دارد و باید به دنبال راهکارهای اجتماعی حل این معضل بزرگ در جامعه باشیم.
محمد مهدی شهریاری با تاکید بر اهمیت فعالیت های این دبیرخانه ادامه داد: روشن است که وظیفه نیروی انتظامی و دستگاه های مربوط در امر مبارزه با موادمخدر بسیار دشوار و خطیر است و به همین دلیل همه ادارات دولتی و عمومی باید این نیرو را در مبارزه با موادمخدر یاری کنند.باید کارگروهی برای انجام اقدامات فرهنگی و پیشبرد هرچه بهتر راهبرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر راه اندازی شود.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجانغربی با اشاره به اقدامات پيشگیرانه در امر مبارزه با موادمخدر بيان داشت: پيشگيري و درمان مهم ترين مقوله هايي هستند که در این زمینه تأثيرگذار هستند.
سردار اصلانی تصریح کرد: بعضي از خانواده ها و افراد نسبت به ابزارهاي استعمال موادمخدر شناخت کافي ندارند و این وظیفه همه نهاد ها و دستگاه ها است که مردم، خانواده ها و نهادهاي دانشگاهي و آموزشي را از معضلات اعتياد آگاه کنند تا شاهد کاهش آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد در بين جوانان باشيم.
از سویی نگاه به آمار معتادین نشان از نقش عواملی همچون بیکاری، عدم توجه و کنترل والدین، نبود امکانات و شیوه های تفریحی و فقر دارد و در آذربایجان غربی نیز ۴۱ درصد از معتادان استان بیکار هستند لذا نیاز است در جهت بهبود و پیشگیری اعتیاد در استان تمهیداتی برای مرتفع سازی زمینه های وقوع اعتیاد صورت گیرد لذا توجه ویژه برای حل بیکاری نیاز است و از سوئی باید خانواده ها نیز توجه و کنترل ویژه ای برای فرزندان داشته باشند و در جهت ایجاد محیط تفریحی برای شهروندان اقدامات موثری صورت گیرد تا این معضل در جامعه استانی برطرف شود.
نظر دهید