21:20|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 25 اردیبهشت 1396 - 11:45
کد خبر: 6329

عدم رونق کشاورزی عامل اصلی حاشیه نشینی است

در 5 سال اخیر جمعیت ما 75 تا 80 هزار نفر افزایش یافته است ولی مطالعات و پیشرفت امکانات شهری نمی توانند خود را با افزایش جمعیت وفق دهند.

عدم رونق کشاورزی عامل اصلی حاشیه نشینی است

علی مصیب زاده کارشناس مسائل و مشکلات شهری در گفت و گو با سرویس اجتماعی باریش نیوز در رابطه با مشکلات شهر ارومیه اظهار داشت: مشکلات شهر را می توان به چند دسته مختلف مانند اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، زیست محیطی و... تقسیم کرد؛ مدیریت شهری عمدتا وظایفی مانند عمران شهری است که در آن نسبت به مرمت و ساخت بناهای قدیمی شهر و همچنین ساخت مکان های جدید اقدام می شود؛ وظایف خدماتی از دیگر وظایف مدیریت شهری می باشد که وظایفی همچون مقابله با پسماند را دارد، سومین وظیفه مدیریت شهری وظیفه نظارتی است و بر مشکلات مثل شکایت ساختمان های غیر مجاز نظارت می کند، پنجمین وظیفه مدیریت شهری مدیریت منابع مالی است و باید به نوعی دخل و خرج شهر را تعیین کنند؛  آخرین وظیفه مدیریت شهری خدمات رفاهی است که باید نسبت به ایجاد مکان های رفاهی و شاد و خدماتی همچون پارک و سرویس های بهداشتی اقدام کند.

وی در خصوص عملکرد شهرداران ارومیه در بعد از انقلاب گفت: همه شهردارانی که بعد از انقلاب در ارومیه کار کرده اند تاثیرات زیادی در ارومیه گذاشته اند خصوصا شهید مهدی باکری که نمونه بارز و افتخار شهرداران کشور است؛ ولی آیا همه این کارها برای پیشرفت ارومیه کافی است؟ وقتی در 5 سال اخیر جمعیت ما 75 تا 80 هزار نفر افزایش یافته است ولی مطالعات و پیشرفت امکانات شهری نمی توانند خود را با افزایش جمعیت وفق دهند.

مصیب زاده ادامه داد: مدیریت شهری را در بخش کلان و سطحی و محلی می توان از هم جدا کرد؛ حاشیه نشینی یک مشکلی بزرگ و حاد برای مدیریت شهری است که باید با کمک تمامی مسئولین حل گردد؛ در کشور ما 60 هزار هکتار حاشیه نشینی که دارای 3 میلیون و 200 خانوار حاشیه نشینی است، حاشیه نشینی پدیده بسیار بزرگی است که اکثرا در مراکز استان ها دیده می شود در ارومیه نیز سرعت آن بسیار زیاد می باشد؛ در ارومیه 27 نقطه حاشیه نشینی غیر رسمی وجود دارد اگر این حاشیه نشینی توسعه یابد برای ارومیه بسیار مشکل ساز خواهد بود ولی خوشبختانه با برنامه ای به نام توانمند سازی  تدوین شده است که در حل این مشکل می تواند گره گشا باشد و هر چه سریعتر باید این برنامه را عملی کرد تا تکلیف حاشیه نشینان مشخص شود.

کارشناس مسائل و مشکلات شهری افزود: حاشیه نشینان باید مورد توجه قرار بگیرند و جزئی از جامعه و هم وطن ما هستند؛ خشکسالی یکی از عوامل و گسترش حاشیه نشینی می باشد و با خشکسالی که در 10 سال اخیر رخ داده است کشاورزی نیز با کاهش در آمد و توسعه رو به رو شده است و کشاورزان و روستائیان نیز برای کسب در آمد به مراکز استان مراجعه می کنند و به جرات می توان گفت که ناکارآمدی بخش کشاورزی و عدم فروش مناسب محصولات اصلی ترین عامل ایجاد حاشیه نشینی در ارومیه است؛ این مردم نیز به جای مراجعه به مراکز استان باید پی در پی سلسله مراتب شهر کوچک، شهر متوسط و... را رعایت کنند.

علی مصیب زاده در خصوص راهکار های حل مشکل حاشیه نشینی اظهار داشت: راهکار کلان این مشکل به شهردار و مجموعه آن مربوط نیست و باید آن را در سطح وسیع تری در مجلس شورای اسلامی و دولت مورد بررسی قرار گیرد، هم اکنون مهاجرت از سوی روستا به شهر است که باید آن را بر عکس کنیم و اساسی ترین کار آن ایجاد توسعه در روستا می باشد و به نوعی باشد که افراد مشتاق به سرمایه گذاری باشند، مهم ترین ایراد در میان دیدگاه ادارات است، آیا اداره جات سهولت لازم برای انجام کارهای توسعه روستایی انجام داده اند؟ مسئولان باید امکانات لازم را برای این کار انجام بدهند.

مصیب زاده ادامه داد: پدیده قاچاق نیز بسیار تاثیر گذار در بخش کشاورزی و تولید داخلی می باشد بطوریکه با تولید محصولات کشاورزی و داخلی نمونه مشابه آن نیز یا به شکل قاچاق و یا با واردات وارد کشور می شود.

وی در خصوص حاشیه نشینان کنونی گفت: اولین کاری که می توان برای حاشیه نشین ها انجام داد هویت بخشی است که شامل بخش های زیادی است و طبق ماده 147 و 148 ثبت باید آن ها را ساماندهی کرد.

  بررسی مسائل و مشکلات شهری ادامه دارد...

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید