20:36|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 18 اردیبهشت 1396 - 11:24
کد خبر: 6305

مسئولان کشور نگاه ویژه ای به جوانان داشته باشند

دوران جوانی، دوران طلایی عمر آدمی است؛ اما حقیقت این است که دوران جوانی کجا و طلا کجا؟ طلا خرید و فروش می‌شود، از دست می‌رود و دوباره به دست می‌آید؛ اما فرصت جوانی را نمی‌توان دوباره به دست آورد.

مسئولان کشور نگاه ویژه ای به جوانان داشته باشند

به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، روز جوان در تقویم جمهوری اسلامی ایران مصادف با روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) فرزند والا مقام سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) است، همه جوانان ما باید امامان معصوم را سر لوحه زندگی خود قرار دهند و آنان را الگوی خود در زندگی قرار دهند.

دوره جوانی از دوران خاص و با شکوه زندگی است که دارای شرایط بسیار متفاوتی است، دوران جوانی دورانی است که فرد باید در شکل و ساختار خود انقلابی پدید آورد چون دوران جوانی پلی است که شخص را از دوران کودکی و نوجوانی رها می شود و به دوران سخت و حساس بزرگسالی و مسئولیت پذیری می رسد؛ در این راه باید جوانان اعتقاد به خداوند و انجام اعمال دینی را فراموش نکنند و در هر کاری به خداوند متعال توکل کنند زیرا خداوند دوست دار جوانی است که بخشی از زندگی خود را به عبادت و طاعت می گذراند.

مشهور است که می‌گویند دوران جوانی، دوران طلایی عمر آدمی است؛ اما حقیقت این است که دوران جوانی کجا و طلا کجا؟ طلا خرید و فروش می‌شود، از دست می‌ رود و دوباره به دست می‌آید؛ اما فرصت جوانی را نمی‌ توان دوباره به دست آورد. جوانی دوره‌ای است که آدمی هر چه به دست آورده در آن دوران بوده و هرکس هر چه از دست داده در آن دیگر سخت بدست می آید؛ جوانی دوره‌ای است که جان و تن از قوت و قدرت بیشتری برخوردار و آدمی از نظر معنوی به ملکوت نزدیکتر،  بار گناهش کم‌ تر و فرصت سازندگی‌ اش بیشتر است. بر خلاف زمان کهن سالی که قوای جسمانی، عقلانی و روحی انسان ضعیف می‌شود و فرصت سازندگی از کف می‌رود، چنان که از توبه پاک کننده فاصله می‌گیرد و به سوی حسرت سوزنده گام می‌زند.

دیدگاه اسلامی علوم همگی آموختنی‌ اند چرا که همه علوم، اسلامی است؛ زیرا هر رشته‌ای از معارف بشری یا الهی را که در نظر بگیریم یا آگاهی با فعل پروردگار است و یا آشنایی با خود خداوند است؛ برای تعیین دامنه سن جوانی رویکردهای متفاوتی وجود دارد؛ بر اساس رویکرد مذهبی، جوان کسی است که دوران خردسالی را گذرانده و با بلوغ جسمانی از برخی حقوق فطری و شرعی همانند حق تسلط بر اموال، ازدواج، طلاق، خرید و فروش  برخوردار شده است که در دوران کودکی امکان تحقق آن وجود نداشته است.

در رویکرد زیست شناختی و به تبع آن علوم زیستی و پزشکی با معیارهایی نظیر وضعیت جسمانی، قدرت بدنی، سیستم عصب شناختی و ساختار مغز، عملکرد غدد درون ریز و ... وضعیت کودکی تا کهولت تعیین می گردد، در رویکرد جامعه شناسی، جوانی یک فرایند و سازه اجتماعی است که با وقایع هنجاری همانند ازدواج، فرزندآوری، اشتغال و ... تعریف می شود، در رویکرد حقوقی- مدنی اشخاص یا نابالغ یا صغیرند و یا مرحله بلوغ اجتماعی را پشت سر گذاشته و به سن قانونی 18 رسیده اند. در این رویکرد، جوان به نام «جوان بزرگسال» خوانده می شود؛ رویکردهای دیگری نیز همانند روانشناختی، جمعیت شناختی و رویکرد تلفیقی وجود دارد که متناسب با شاخص های خود، جوانی و ویژگی های آن را تعریف می کنند.

شور و نشاط و قدرت و صلابت جوانی اگر با تدبیر و تفکر پیر مردان همراه شود می تواند به قدرتی عجیب و غیر قابل باور تبدیل شود و به نوعی با این ابتکار می توان از هیچ و پوچ، همه چیز ساخت و هر جامعه ای را به آرزو ها و اهداف خود رساند.

مسئولین و مدیران کشور ما نیز باید جوانان این سرزمین را دریابند و از دست آن ها بگیرند تا هرگز جوانان ما به بیراهه قدم نگذارند، مسئولین عالی رتبه کشور باید بکوشند با ایجاد اشتغال و کار آفرینی برای جوانان آن ها را برای زندگی در آینده امیدوار کنند، زیرا اگر جوانان یک جامعه بتوانند در زندگی و رفتار خود موفق باشند می توانند برای جامعه و کشور خود نیز در عرصه های جهانی افتخار آفرینی کنند زیرا که پایه های یک جامعه بر دوش جوانان آن ملت استوار است، پس باید مسئولان بیشتر نگاه خود را معطوف جوانان ایران اسلامی کنند.

 

 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید