نگرانی مردم از افزایش قیمت ها
سرویس اقتصادی باریش نیوز، هرچند امروزه گرانی و مشکلات اقتصادی مسئله جدیدی نیست و مردم در تمام نقاط کشور گرفتار موج گرانی شده اند و روزهای پر دغدغهای را سپری میکنند اما در کنار ضربه ای که کرونا به اقتصاد خانوارها وارد کرد، گرانی بسیاری از کالاهای اساسی که باید در سبد مصرف خانواده باشد، رنج جامعه به ویژه سرپرست خانوارها را دوچندان کرده است.
مردم آذربایجان غربی نیز این روزها در حالی خود را برای ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان آماده میکنند که ثابت نبودن قیمت و همچنین کمبود برخی از کالاهای اساسی مانند روغن و... ، چالشهایی را فرا روی آنها ایجاد کرده است.
با نزدیک شدن به ایام مبارک ماه رمضان، نیاز به تامین برخی کالاها نیز زیاد میشود و با توجه به بالا رفتن تقاضا، متاسفانه کالا یا نایاب و یا گران میشود، در این میان بر اساس تجربیات گذشته رفتار بازار همواره در تضاد با نیاز جامعه بوده و اقلام مورد نیاز مردم با آنچه مدیران اظهار دارند و با واقعیتهایی که شهروندان در بازار مشاهده می کنند همیشه متفاوت است.
در حالی که مردم از شوک بیماری کرونا و زیان های اقتصادی ناشی از آن و همچنین گرانی های اخیر نتوانسته اند در امان بمانند، عدم نظارت بر بازار و حل نشدن کمبود برخی از کالاهای اساسی در آستانه ماه مبارک رمضان و در زمان افزایش تقاضای خرید، نگرانی شهروندان را دوچندان کرده است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی سال ۹۹ را سال صف نام گذاری کردند و معتقدند که سال گذشته مردم با ماندن در صفهای مختلف برای خرید انواع کالا رکورد زدند و به دلیل کاهش درآمد خانوار و کاهش ارزش پول ملی برای مرغ، گوشت، لاستیک و روغن تشکیل شد که می توان به صراحت گفت یکی از مهم ترین عوامل شیوع موج چهارم کرونا تشکیل همین صف ها بود.
انتظار میرود با توجه به شروع ماه مبارک رمضان، اقدامات ستاد تنظیم بازار برای مدیریت عرضه این اقلام نمود بیشتری در بازار داشته باشد و مردم برای مصارف ماه رمضان در تأمین اقلام با مشکلات کمتری روبرو باشند.
مسئولان طی ماه های گذشته بارها وعده کاهش قیمت و کفایت عرضه روغن را مطرح کردهاند اما هماکنون در آستانه ماه مبارک رمضان همچنان بازار این کالا با نوسانات شدیدی همراه است و در کنار آن مردم برای تأمین بسیاری از کالاهای دیگر نیز همچنان دچار مشکل هستند.
به هرحال انتظار میرود با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، اقدامات ستاد تنظیم بازار برای مدیریت عرضه کالاهای اساسی نمود بیشتری در بازار داشته باشد تا شاید از این طریق مقداری از رنج مضاعف مردم کاسته شود.
شیرین شریفی
نظر دهید