05:00|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 08 آبان 1398 - 13:38
کد خبر: 13201
یادداشت:

غربت فرش دستباف آذربایجان‌غربی در رونق اقتصاد

از گذشته تا به امروز ایران را با فرش‌های دست بافش در جهان می‌شناختند که در حال حاضر آذربایجان‌غربی از جایگاه ویژه‌ای در تولید فرش برخوردار است و باید به صادرات آن توجه ویژه کرد.
ظرفیت فراموش شده فرش دستباف برای رونق اقتصاد آذربایجان‌غربی

سرویس اقتصادی باریش نیوز، از عوامل اصلی پیشرفت و توسعه استان، میزان تولید و صادرات است که باعث افزایش درآمد و افزایش صادرات می‌شود، ازاین‌رو دولت باید بستر مناسب را برای هرچه بهتر اجراشدن این امر مهم فرآهم آورد.

فرش‌های زیادی در این استان، با بیش از هزار سال پیشینه، تولید و به بازار جهانی عرضه ‌شده است. این فرش‌ها به دلیل برخورداری از ظرافت و کیفیت بالا توانسته‌اند مشتریان زیادی را از سراسر جهان و دیگر شهرهای کشورمان به سوی خود جذب کنند.

در رابطه با همین موضوع به گفته اسد درویشی، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان‌غربی 224 کارگاه قالی بافی بزرگ غیرمتمرکز با مدیریت متمرکزو هزاران کارگاه خانگی در استان فعال است.

72 هزار بافنده در سطح استان فعالیت دارند و سالانه 290هزار متر مربع فرش دستباف در استان تولید می‌کنند، ازاین میزان سالانه 20 میلیون دلار به کشورهای اروپایی همچون انگلیس‌، آلمان، فرانسه و کشورهای آسیایی همچون ژاپن و روسیه و و کشورهای آمریکایی چون کانادا صادر می‌شود.

در سال جاری شاهد رشد قیمت مواد اولیه فرش بودیم، تحریم و افزایش قیمت فرش به نفع صادرات فرش استان شد و فرش استان را در بازار جهانی رقابتی‌تر کرده است.

تاکنون 15 هزار نفر از قالیبافان استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

فرش به عنوان یک ظرفیت بی‌بدیل صادراتی در آذربایجان‌غربی و  فرش ریزماهی خوی و فرش تکاب به عنوان برند استان مطرح است.

فرش ریز ماهی خوی به ثبت ملی و جهانی رسیده و ثبت جهانی فرش آهنین تکاب که از برندهای محبوب کشورهای اروپایی از نظر رنگ، نقشه و مرغوبیت است نیز در دست اجرا است.

ضعف در بازاریابی از مشکلات عمده این صنعت است که طراحان و تاجران باید به این موضوع توجه داشته باشند تا بتوانند فضای مساعد و بهتری برای صادرات فرش استان فراهم کنند.

اما این نمی‌تواند آخر کار باشد زیرا اگر این فعالیت‌ها برند سازی شود و با بسته بندی یا شیوه خاصی در بازار ایران و جهان به فروش برسد می‌تواند برای استان بسیار مثبت واقع شود.

صادرات فرش دستبافت طی دوره ابتدا نوسانات زیادی داشت اما با وجود تمامی مشکلات جایگاه خود را در سطح بین المللی به عنوان رتبه بزرگترین صادرکننده فرش دستباف حفظ نموده است، اما جایگاه صادرات فرش دستباف در مقایسه با سایر اقلام صادراتی در حال کاهش است.

پس باید نسبت به تولید و صادرات فرش دستباف توجهی ویژه‌ای کرد تا بتوان از این روش وضعیت اقتصادی استان را متحول کرد.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید