غربیها موظفند تحریمها را بردارند
به گزارش سرویس سیاسی باریش نیوز، سخنان زنده و تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی با مردم به مناسبت فرا رسیدن سالروز قیام ۱۹ دیماه مردم قم انجام شد.
حضرتآیتالله خامنهای در این سخنان که از شبکههای تلویزیونی و رادیویی پخش شد با اشاره به محدودیتهای بهداشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور فرمودند: وضع دیدار سالیانه امسال متاسفانه به شکل مجازی است و من از مشاهده چهره های منور برداران عزیز قمی محروم هستم، اما خب این هم یکی از اَشکال زندگی است. زندگی از این فراز و نشیب ها زیاد دارد، باید مسیر زندگی را طی کرد.
ایشان با اشاره به شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و یاران شهیدشان در حمله تروریستی ارتش آمریکا ادامه دادند: این دو شهید در حرکات خود جوش مردم در ایران و سایر کشورهای دنیا تجسم عینی پیدا کردند؛ آن هم با استقبالی که از پیکرهای آنها و مراسمات یادبودی که برگزار شد؛ با هیچ بخشنامه ای نمیشد این حرکت را به جوش آورد. این چنین تجمع بزرگ و شگفت انگیز در بغداد و سایر شهرهای عراق مایه افتخار است.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: از برادران و خواهرانی که در ایران و عراق در مراسم سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت شرکت کردند صمیمانه تشکر می کنم.
ایشان در ادامه فرمودند: در چند روز گذشته دو چهره بزرگ علمی را از دست دادیم؛ یکی شهید فخریزاده یکی هم جناب آقای مصباح که از هر دو میراث ارزشمندی در دستگاه تحت نظرشان باقی مانده که باید به قوت ادامه پیدا کند.
سقوط هواپیمای اوکراینی همه کشور را داغدار کردرهبر انقلاب با اشاره به اتفاقات تلخ رخ داده در دیماه اظهار کردند: یاد شهدای جانباخته در تشییع پیکر سردار سلیمانی در کرمان و حادثه تلخ هواپیما در تهران را گرامی می دارم، حقیقتا حادثه تلخ و ناگواری بود و مسئولان کشور و همه مردم را داغدار کرد. امیدوارم خداوند این شهدا را مشمول رحمت قرار دهد و به خانواده آنها صبر و شکیبایی عنایت کند؛ البته وظایفی هم مسئولان در این زمینه دارند که به آنها تذکر داده شد تا انجام بگیرد.
حراست و زنده نگهداشتن مضمون و محتوای حماسه بزرگ ۱۹دی واجب است
رهبر معظم انقلاب با اشاره به سالروز قیام نوزدهم دی ماه مردم قم فرمودند: لازم است از یاد حماسه ۱۹ دی حراست کنیم. نکته بعد اینکه باید از محتوا و مضمون حماسه ۱۹ دی باید نگهبانی کنیم؛ یعنی هم حراست از خود حادثه بهمعنای زنده نگهداشتن آن بر ما واجب است هم حراست از مضمون و محتوای این حماسه بزرگ. این حادثه نباید کهنه شود همانطور که تاکنون زنده و پرنشاط باقی مانده است. امروز یکی از کارهای مهم دستگاههای جاسوسی همین کار است. حوادث مهم دنیا را رصد میکنند و به زبان و قلم دیگران، با مقاله و تحلیل اشخاص معروف آن چه را که مدنظر خودشان است در تفسیر یک حادثه منعکس میکنند. اخیرا کتابی را مطالعه کردم که یک آمریکایی این کتاب را نوشته و جمع کرده است، این کتاب درباره تسلط سازمان جاسوسی سیا بر مطبوعات و مجلات عمده دنیاست.
قیام ۱۹ دی اولین ضربه تبر ابراهیمی بر بت بزرگ بودایشان ادامه دادند: نگهبانی از محتوای این حادثه یعنی اینکه هر حادثه معنا و مضمونی دارد. مضمون این حادثه چه بود؟ چرا باید از این مضمون حراست کنیم؟ چون راویان خائن و تحلیلگران مغرض سعی میکنند محتوای این حوادث را به سود خودشان و دشمنان روایت کنند. قیام ۱۹ دی اولین ضربه تبر ابراهیمی بر بت بزرگ بود.
فرمانده کل قوا فرمودند: اگر قضیه قم (قیام ۱۹ دی) در همان شهر قم تمام میشد و منحصر به قم میماند، میشود گفت یک حرکت احساسی و زودگذر بود. حادثه قم در قم تمام نشد. از قم سرایت کرد به تبریز، یزد، کرمان، شیراز، مشهد و تهران و تدریجاً به یک قیام عمومی تبدیل شد. شروعکننده قمیها بودند، اما در قم باقی نماند؛ ظرف ۶-۵ ماه به یک قیام عمومی تبدیل شد.
بعد هم بر اساس این قیام یک انقلاب عظیم مردمی و کمنظیر در تاریخ و شاید از جهاتی بینظیر بر اساس این قیام بهوقوع پیوست. با این نگاه دیگر نمیشود آن حرکت مردم قم را به یک هیجان خلاصه کرد؛ نه این معنای عمیقتری دارد که عبارت است از خشم و شدت اعتراض مردم به رژیم فاسد، دیکتاتور، ضد دین، اشرافی و طبقاتی پهلوی.
حضرت آیتالله خامنهای ادامه دادند: خشم مردم در طول زمان متراکم شده بود و یک پشتوانه فکری هم درسها و سخنرانی و بیانیههای امام که از قم و نجف منتشر میشد پیدا کرده بود و این حرکت عظیم و خشم مردم، متکی به آن پشتوانه فکری که امام دائماً القا میکرد و در سراسر کشور منعکس میشد توانست این قیام عظیم را بوجود آورد. دو نکته تعیین کننده است؛ یک اینکه رهبر این حرکت عمومی یک مرجع تقلید و یک روحانی بزرگ و یک شخصیت برجسته مبلّغ و مروج مبانی دینی بود که از روز اول مبارزه هم این رهبر بزرگ مردم را به دین دعوت میکرد. از سال ۴۱ دعوت امام خمینی (ره) متکی به مبانی دینی بود و اگر اعتراض میکرد و پیشنهاد میکرد، همه به مبانی دینی متکی بود. پس حرکت مردم اساساً حرکتی دینی بود. چون با رهبری امام بود و ایشان یک مرجع تقلید و روحانی برجسته بود و کار امام از ابتدا متکی به مبانی دینی بود. این بسیار مهم است.
ایشان فرمودند: نکته دوم اینکه تقریباً یک هفته قبل از قیام قم، رئیسجمهور آمریکا که کارتر بود در تهران حمایت صددرصد خود را از رژیم پهلوی و محمدرضا اعلام کرد. نطقی را برای او تنظیم کرده بودند و در جیب او گذاشته بودند که بعداً همراهانش آن را افشا کردند و خودش به تمجید از رژیم پهلوی پرداخت. بنابراین حرکت قم حرکت ضدآمریکایی و ضداستکباری بود و حرکتی ضد قدرتهای خبیثی بود که به خاطر منافع خودشان از رژیم دیکتاتور و فاسد و ضد دین پهلوی حمایت میکردند.
عجیب این است که قبله عدهای هنوز آمریکاسترهبر معظم انقلاب به چرایی قیام نوزدهم دی ماه مردم قم فرمودند: علت قیام مردم قم هم فقط حضور رئیسجمهور آمریکا نبود. این سر باز کردن خشم درونی ملت بود وگرنه ۲۵ سال بود آمریکا انواع فشار را بر مردم وارد میکرد و بهوسیله رژیم مستبد و فاسد پهلوی ایران را پایگاه اصلی خودش قرار داده بود و نتیجه آن هم برای مردم ما پیشرفت نبود، بلکه فقر اقتصادی، فقر علمی، فساد و بیبندوباری فرهنگی بود. حالا عدهای خیال میکنند اگر با آمریکا آشتی کردیم و رفیق شدیم کشور بهشت برین خواهد شد؛ نه ببیند کشورهایی که قربان صدقه آمریکا میروند وضعشان چطور است؟
ایشان اظهار کردند: آمریکا بعد از حوادث ۱۹ دی و انقلاب باز هم دست از توطئه بر نداشته است. اینکه برخی میپرسند فرق آمریکا با فلان کشور اروپایی چیست در همین است؛ آنها، چون سالها در این کشور جا خوش کرده بودند، دائماً در فکر بازگشت به آن وضعیت هستند. برخی از دولتهای خائن منطقه هم البته به او کمک میکنند. آمریکا منافع خودش را در بیثباتی این منطقه میداند. مگر وقتی که بهطور کامل خودش را مسلط بر منطقه کند. تا قبل از آن، نفع آمریکاییها در بیثباتی منطقه است.
رهبر معظم انقلاب افزودند: یک کارشناس معروف اندیشکده آمریکایی که خیلیها او را میشناسند صریحاً این حرف را زد، گفت ما خواهان ثبات در ایران و عراق و سوریه و لبنان نیستیم. ما مایل به ثبات در این کشورها نیستیم. او میگوید «مسئله اصلی لزوم یا عدم لزوم بیثباتی در این کشورها نیست». منظور او این است که این موضوع محرز است که باید بیثباتی ایجاد شود، بلکه موضوع، چگونگی ایجاد بیثباتی است. در جایی با داعش یک وقت هم با فتنه ۸۸ و گاهی هم با کارهایی که میبینید در منطقه انجام میدهند. بعد یک یاوهگوی آمریکایی میگوید ایران موجب بیثباتی منطقه است، نه ما مقابل بیثباتی ایستادهایم.
فرمانده کل قوا با اشاره به اتفاقات اخیر داخل جامعه آمریکا فرمودند: در سال ۸۸ آمریکا میخواست ایران را بیثبات کند همان کاری که در ۹۹ سر خودشان آمد. اینکه رفتند اعضای کنگره را از دالانهای مخفی فراری دادند همین کار را میخواستند در ایران انجام دهند و جنگ داخلی راه بیاندازند که خدای متعال آنها را موفق نکرد؛ بعد خدای متعال این بلا را بر سر خودشان آورد. وقتی مسیر انقلاب را از ۱۹ دی تا امروز نگاه میکنیم دهها یا شاید صدها برابر حداقل دهها برابر کشور ما قوام و عمق و پختگی پیدا کرده و تجربه بهدست آورده است. آن روز مجهز نبودیم، امروز خیلی مجهز هستیم؛ از لحاظ سیاسی، نظامی و...
ایشان افزودند: بر خیلی از موانع غلبه کردیم و هدف نهایی هم ایجاد تمدن نوین اسلامی است. ممکن است یک نسل به این هدف نرسد، اما این حرکت ادامه پیدا خواهد کرد. باید غلبه کنیم بر خباثتهایی که علیه کشور بوجود میآوردند. مواضع ما در برابر آمریکا ناشی از این فلسفه است.
غربیها موظفند تحریمها را بردارند
ایشان اظهار کردند: امّا درباره مسائل روز؛ یکی از مسائل پرتکرار در چالش بین جمهوری اسلامی و جبهه استکبار به سرکردگی آمریکا یکی مسئله تحریم است، یکی حضور منطقهای ایران است یکی هم توان دفاعی ایران و قدرت موشکی ایران. اینها را دائم میگویند و یک نقی میزنند و این طرف هم جوابی میدهد. البته مسئولین داخلی ما جواب استکبار را در هر سه مسئله دادهاند. هم اینکه شعارهای مردمی ما جواب آنها را داده، ولی من سخن قطعی و پایانی را عرض میکنم.
رهبر انقلاب با اشاره به اِعمال تحریمها فرمودند: جبهه غرب و دشمنان ما، موظف هستند که تحریم ملت ایران را خاتمه بدهند و آن را فورا متوقف کنند. تحریم ها باید برداشته شود؛ مسئولان هم سیاست اقتصاد مقاومتی را باید با جدیت دنبال کنند. هیچ اصراری به بازگشت آمریکا به برجام نداریم. اگر تحریمها برداشته شد، آن زمان برگشت آمریکا به برجام معنا پیدا می کند. درباره تحریمها؛ جبهه غرب مؤظف هستند این حرکت خباثتآمیز را خاتمه دهند یعنی تحریم را و فوراً متوقف کنند. این وظیفه آنهاست. باید همه تحریمها را بردارند.
حضرت آیتالله خامنهای ادامه دادند: بارها گفتهام باز هم تکرار میکنم؛ آنها باید تحریم را بردارند، امّا باید طوری اقتصاد را تنظیم کنیم که با وجود تحریم باز کشور را به بهترین نحو اداره کنیم. البته تحریم به تدریج دارد بیاثر هم میشود، امّا گیرم که باقی بماند، ما باید اقتصاد را طوری برنامهریزی کنیم که با رفتن و آمدن تحریم و بازیگری دشمن در امر اقتصاد کشور دچار مشکل نشویم. این را صاحبنظران اقتصادی میگویند که این کار ممکن است؛ ظرفیتهای داخلی زیاد است و ما این را به صورت سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ کردهایم. مسئله تحریم بنابراین این است؛ اینکه فلان کار را بکنید و نکنید این بیخود است. تحریم باید برداشته شود.
حضور ما در منطقه بهمعنای تقویت دوستانمان استایشان اظهار کردند: درباره حضورمنطقهای ما، نظام ما موظف است طوری رفتار کند که دوستانش در منطقه تقویت شود. این وظیفه ماست. حضور ما بهمعنای تقویت دوستانمان است. نباید کاری کنیم وفاداران به جمهوری اسلامی در منطقه تضعیف شوند. حضور ما ثباتآفرین است و این ثابت شده است. مسئله داعش و امثال اینها که ثبت شده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران فرمودند: امّا درباره قدرت دفاعی؛ نظام جمهوری اسلامی حق ندارد وضع دفاعی را طوری قرار دهد که آدم بیعرضهای مثل صدام بیاید شهرهای ما را بمباران کند و هواپیمای میگ ۲۵ او بیاید در آسمان تهران و ما کاری نتوانیم بکنیم. اروپاییها موشکهایی به او داده بودند که از بغداد به تهران میرسید. امروز قدرت دفاعی ما طوری است که دشمنان ما در محاسبات ناگذیرند تواناییهای ایران را بهحساب بیاوروند. وقتی موشک ما میتواند پرنده متجاوز آمریکایی را که روی آسمان ما آمده ساقط کند و وقتی که موشکهای ایران میتوانند پایگاه عینالاسد را آنطور در هم بکوبند دشمن مجبور است در تصمیمهای نظامی خودش روی این تواناییهای ایران حساب کند. ما نباید کشور را بیدفاع بگذاریم. نباید کاری کنیم دشمن جرأت کند و ما نتوانیم کاری در مقابل او انجام دهیم.
وقتی طرف مقابل به تعهدات خود در بجام عمل نمیکند معنی ندارد جمهوری اسلامی به همه تعهدات خود عمل کندایشان ادامه دادند: موضوعی که زیاد تکرار میشود، مسئله برجام است و تعهدات جمهوری اسلامی که جمهوری اسلامی برخی تعهدات را کنار گذاشت.
نکته اول این است که بحث میکنند آمریکا برگردد به برجام؛ ما هیچ اصرار و عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد. مسئله ما اصلاً این نیست. مطالبه عقلانی ما رفع تحریمهاست. این حق غصبشده مردم ایران است. وظیفه دارند چه آمریکا و چه اروپا که آویزان آمریکا هستند. اگر تحریمها برداشته شد، برگشت آمریکا به برجام معنا خواهد داشت. البته مسئله خسارتها هست که بعداً مطالبه خواهد شد. امّا اگر تحریمها برداشته نشود ممکن است بازگشت آنها به برجام به ضرر ما هم باشد. بنده به مسئولین هم در قوه مجریه و هم در قوه مقننه گفتهام که در این زمینه ها با دقت و رعایت کامل ضوابط پیش بروند و عمل کنند.
مطلب دوم این است که تصمیم مجلس و دولت در باب لغو تعهدات برجامی تصمیم درست و کاملاً منطقی و عقلایی و قابل قبولی است. وقتی طرف مقابل به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نمیکند معنی ندارد جمهوری اسلامی به همه تعهدات خود عمل کند. لذا از مدتها پیش برخی تعهدات را لغو کردند و اخیراً هم تعهدات دیگری را کنار گذاشتند. البته چنانچه آنها به تعهدات خود را انجام دهند ما هم برمیگردیم. از ابتدای برجام هم گفتم کارهای ما و تعهدات ما باید متناظر با اقدامات آنها باشد. از ابتدا که انجام نگرفت ولی حالا باید بشود.
فرمانده کل قوا با اشاره به پخش مستند غیررسمی که بازخوانی دیدارهای ایشان با مسئولان کشور است اظهار کردند: شنیدم که سوال میشود بنده در یک برنامه تلویزیونی یک بار گفتهام دولت جوان حزباللهی باید سر کار بیاید یک بار هم گفتهام صلاح نیست از مجربین استفاده نشود. اینها با هم میسازد و منافاتی با هم ندارد. من اعتقاد راسخ به نیروی جوان دارم و از قدیم این اعتقاد را داشتهایم, معنایش این است که در برخی مدیریتهای مهم کشور از اینها استفاده شود ثانیاً از حوصله و نشاط و ابتکارات جوانان استقبال شود. گاهی جوانی به همه جا مراجعه میکند و انجام نمیدهند و به ما رجوع میکند. وقتی به کارشناسها نشان میدهیم میگویند درست است این کار میشود انجام بگیرد.
ایشان ادامه دادند: بنابراین هم مسئله مدیریتهاست هم این. منتها اینکه میگوییم در مدیریتها از اینها استفاده شود به این معنا نیست که نسل قبلی را بهکلی کنار بگذاریم. بر حسب نیاز؛ یک جا مدیریت جوان یکجا هم مدیریت کارکشته. امام در اول انقلاب یک جا امام جمعه ۴۰ ساله منصوب کردند که حقیر بودم، اما در کرمانشاه هم امام جمعه ۸۰ ساله منصوب کردند. درباره دولت جوان حزباللهی بنده بعداً حرفهایی خواهم گفت. این را هم باید توجه داشت که برخی افراد میانسال مثل جوانها هستند. شهید سلیمانی ۶۰ سال سن داشت، امّا مثل جوانها همه جا حرکت میکرد و از هیچ چیز نمیترسید. چیزی که بنده میدانم خیلی بیشتر از اینهاست. گاهی در یک کشوری آنقدر تلاش میکرد که آدم از خواندن آن خسته میشد.
فرمانده کل قوا با اشاره به شیوع ویروس کرونا اظهار کردند: موضوع آخر هم کروناست. اولاً واکسنی که برای کرونا آماده شد مایه افتخار است؛ این را انکار نکنند. این مایه عزّت است. البته از طرق مختلفی به دنبال واکسن هستند. در موردی به آزمایش انسانی رسید و موفق بود سعی نکنند این را انکار کنند. وقتی این سانتریفیوژها را درست کردند چند نفر از بزرگان علمی نامه نوشتند که مبادا گول اینها را نخورید نمیتوانند این کار را بکنند. ولی دیدید که به کجا رسید. عین عمین درباره سلولهای بنیادی بود. وقتی این کار بزرگ را انجام دادند عدهای پیغام میدادند که خیلی اینها را باور نکنید. برخی به خود من گفتند خیلی قابل قبول نیست. باور کردیم و ده برابر هم پیشرفت کردیم. الان هم تست انسانی شده است و انشاءالله کاملتر خواهد شد و تا الان موفق بوده و بعد از این هم موفق خواهد بود انشاءالله. من از همه دستاندرکاران تشکر میکنم.
ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوع استحضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تولید واکسنهای آمریکایی و انگلیسی و بحث واردات آنها فرمودند: ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوع است. اگر آمریکاییها توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح در کشور خودشان به بار نمیآمد. من واقعاً به اینها اعتماد هم ندارم. گاهی میخواهد واکسن را روی ملتهای دیگر امتحان کنند. به فرانسه هم خوشبین نیستیم، چون سابقه خونهای آلوده را دارند. امّا اگر از جایی دیگر که مطمئن باشد بخواهد وارد کنند اشکالی ندارد.
ایشان با اشاره به رعایت اصول بهداشتی ادامه دادند: مراقبتهای کرونایی باید رعایت شود. مقداری تلفات کم شده که این هم زیاد است. مردم خیال نکنند دیگر تمام شد. مسئولین هم وظایف خودشان را دنبال کنند و نکته چهارم در باب کرونا اینکه برخی از افراد تجربههای خوبی در این زمینه انجام دادهاند. دارویی درست کردهاند و جایی امتحان کردهاند و تصدیق شده که موثر است. با اینها مخالفت نشود. نه اینکه هر ادعایی را قبول کنند، امّا همان کارهایی که تأیید شده را حمایت کنند.
ایشان در پایان سخنانشان فرمودند: حرف پایانی به مردم عزیز اینکه روز گذشته ملت ایران در سایه اتحاد و عزم راسخ و در سایه دینداری و حضور بهنگام و در سایه مجاهدت توانست این انقلاب عظیم را انجام دهد و این کار بزرگ که مسیر تاریخ بشر را عوض کرد انجام داد. امروز همان ملت با همان تواناییها و با تجربههای بیشتر با امکانات چندین برابر حضور دارد و میتواند بر همه موانع فائق آید. هم در مسائل تولید و هم ارزش پول و هم مسائل فرهنگی و سیاسی و نظامی این ملت میتواند موفق شود.
نظر دهید