16:32|یکشنبه, دی 02 ,1403
تاریخ انتشار: 13 شهریور 1398 - 10:44
کد خبر: 12852
یادداشت:

کوری چراغ امید جوانان به لطف بازنشستگان

داستان بیکاری و میزهایی که بازنشستگان غصب کرده است تمامی ندارد زیرا از این بازنشسته گرفته و به به آن بازنشسته داده می‌شود.
کوری چراغ امید جوانان به لطف بازنشستگان

سرویس اجتماعی باریش نیوز، چندین سال است که به قشر جوان بهایی داده نمی‌شود، قشری که آینده مملکت به عملکرد آن‌ها بستگی دارد. باید به جوانان تحصیل کرده اعتماد کرد  وکاری به آن‌ها سپرد زیرا این جوانان باید کاری را شروع کنند و این در حالی است که بازنشستگان دست از میز و قدرت نمی‌کشند.

مگر نباید همراه با پیشرفت علم و تکنولوژی تمام فعالیت‌های خود را بروز کنیم پس چرا هنوز که هنوز است بازهم افرادی را حاضر در پشت میز می‌بینیم که چند سالی نیز از بازنشستگی آن‌ها می‌گذرد؟

بیشترین قشر بیکاران استان را جوانان تشکیل می‌دهند، زیرا در دوره‌ای از مدیریت کشور، بازنشستگان کشوری با استفاده از تبصره و ماده واحده‌هایی عمر کاری خود را تمدید کردند که خود این امر اولین لطمه را به نخبگان کشور زد و بسیاری از جوانان تحصیل کرده را راهی کشورهای دوردست کرد به طوری که هم‌اکنون بیش از صدها پزشک ایرانی در آلمان و چندین نخبه هم وطنی در  سایر کشورها به سر می‌برند.

بیکاری، مشکلات و فشارهای اقتصادی سبب پایین آمدن امید به زندگی در نسل جوان کشور شده به طوری که در نیم نگاهی به اخبار، تیترهای خودکشی بیش از سایر عناوین خبری خود نمایی می‌کنند.

تصویب قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان شاید بتواند گره جوانان را باز بکند و تعدادی از عاشقان خدمت را به استراحت اجباری بفرستد و زمینه حضور جوانان با انگیزه و با نشاط را در سطوح مختلف مدیریتی کشور را فراهم سازد اما باز هم می‌توان تشنه‌های قدرت را در بعضی ادارات مشاهده کرد.

کناره‌گیری از ادامه شغل در اثر بالا بودن سن به معنای بازنشستگی است درحالی که امروز در کشور ما تنها مرگ می‌تواند دلیلی قانع کننده برای بازنشسته و دل کندن از صندلی مدیریت باشد اما بعد از مرگ نیز این میز باز هم به جوانان کاردان و تحصیل کرده نمی‌رسد زیرا پست، مقام و میز مدیریتی که قابل بخشش است باید به نزدیکان بخشید و تعداد کمی را می‌توان یافت که افراد کار درست را جایگزین می‌کنند.

ماجرای بازنشستگی به پست و سمت‌های دولتی نیز انتقال یافته است و کار به جایی کشیده که مجلس مجبور به تصویب قوانین متعدد برای جلوگیری از به کارگیری مجدد بازنشستگان شده است. قوانین منع به کارگیری بازنشستگان مشکلاتی دارد و آن‌ هم این است که اجازه می‌دهند برخی بازنشستگان با شرایطی خاص، مخصوصاً در سمت‌های عالی‌رتبه مدیریتی با اشکال مختلفی به کار گرفته شوند و این طمع را بیشتر می‌کند تا کارمندان بازنسته به هر اقدامی دست بزنند تا شرایط خود را با شرایط ذکر شده یکسان کنند.

به همین سبب قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان برای اولین بار در جلسه علنی 20 اردیبهشت1395 مجلس شورای اسلامی تصویب و 29 اردیبهشت به تایید شورای نگهبان رسید در آن قانونی که تلاش می‌کرد راه را برای اشتغال جوانان هموار کند اما با تبصره‌هایی که داشت نتوانست در عمل، آن طور که باید تاثیرگذار باشد.

همان‌طور که شاهد بودیم، قانون منع به کارگیری بازنشستگان مورد حمایت بیشتر مسئولان از جمله مقام معظم رهبری قرار گرفت و بسیاری از کارشناسان هم در اظهارات خود این قانون را تزریق خون جدید به بدنه مدیریت کشور دانستند که می‌تواند کشور را از خواب و غفلت بیدار کند.

با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان چراغ امیدی برای جوانان روشن شده که آن هم به لطف تبصره‌ها و اصلاحیه‌های اعلام شده در حال کور شدن است.

 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید