هیات های بلندپایه تجاری ژاپن بزودی جهت کمک به دریاچه ارومیه به ایران می آیند
سفیر ژاپن در کشورمان گفت: در هشت ماه گذشته شاهد امضای قراردادهای مختلف بین تهران و توکیو هستیم و کشور ژاپن در حال تدارک برای فرستادن هیات های بلندپایه به ایران و از سرگیری تجارت میان 2 کشور است.
باریش نیوز -هیرویاسو کوبایاشی شامگاه دوشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تمام دفاتر بزرگ ژاپنی در تهران تعداد کارکنان خود را 2 تا سه برابر افزایش داده اند، افزود: امضای موافقت نامه سرمایه گذاری و باز شدن خط اعتباری 10 میلیارد دلاری، برای به ثمر رسیدن طرح های بزرگ در این کشور امیدوارکننده است.
وی با اشاره به دیدار و گفت وگوها طی سه سال گذشته بین رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر ژاپن افزود: شاهد هستیم که دکتر روحانی به محیط زیست و احیای دریاچه ارومیه توجه ویژه دارد.
سفیر ژاپن در تهران با اشاره به همکاری های مختلف این کشور در زمینه های مختلف بخصوص در موضوع حفاظت از محیط زیست و احیای دریاچه ارومیه با ایران گفت: امیدواریم طرح های ما از محیط زیست و مردم منطقه آذربایجان حفاظت کند.
وی ادامه داد: در زمان تحریم ها نیز تفاهم نامه همکاری بین ژاپن و ایران در حوزه محیط زیست، آموزش نیروی انسانی و احیای دریاچه ارومیه و حفاظت از آن امضا و اجرایی شد.
کوبایاشی اظهارکرد: سومین سال متوالی است که کشور ژاپن در بحث احیای دریاچه ارومیه هر سال یک میلیون دلار به سازمان ملل کمک می کند و طرح های مختلفی در بخش های اجتماعی و اقتصادی در این زمینه اجرا شده است.
وی با بیان اینکه برای توسعه جامعه باید عاشق آن بود، افزود: استاندار آذربایجان شرقی در زمینه های مختلف پیشنهادات خوبی جهت افزایش همکاری ها ارائه دادند که نشانگر عشق وی به مملکت و منطقه خویش است.
وی با اشاره به پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی در خصوص برگزاری کنفرانس های علمی توسط استادان دانشگاهی ژاپن در دانشگاه تبریز، ادامه داد: برگزاری کنفرانس بهترین قدم برای شروع همکاری است و ما آماده همکاری در زمینه های مختلف به خصوص در بخش کشاورزی و محیط زیست با آذربایجان شرقی هستیم.
کوبایاشی همچنین با اشاره به پیشنهاد افزایش ارتباطات گردشگری بین تبریز با یکی از شهرهای ژاپن گفت: آماده تبادل گردشگری با شهر خوش آب و هوا و زیبای تبریز هستیم.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است که در 20 سال گذشته با بحران شدید کم آبی مواجه شده و از پهنه 5700 کیلومتری آن در مهرماه سال گذشته تنها حدود 10 درصد باقی مانده بود.
پیش از این بحران، میزان آب موجود در دریاچه ارومیه تا 32 میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود و در تراز اکولوژیک 1274.1 متری دریاچه ارومیه از سطح دریاهای آزاد، میزان آب نزدیک به 14 میلیارد متر مکعب بوده است.
امسال روند خشکی سال های گذشته دریاچه ارومیه متوقف شده و این دریاچه شرایط تثبیت را می گذراند.
ستاد احیای دریاچه ارومیه از سال گذشته با برنامه های اجرایی مدون در راستای تثبیت وضعیت فعلی دریاچه اقداماتی را آغاز کرده که نتیجه بخش بوده است.
نظر دهید