05:24|شنبه, آذر 03 ,1403
تاریخ انتشار: 04 فروردین 1395 - 23:14
کد خبر: 2938

هک کردن وعاقبتش

هک و نفوذ به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی با نیّت و قصد مجرمانه‌ای که در قانون جرایم رایانه‌ای تعریف شده‌است، جرم تلقّی می‌شود و مجازات دارد.

هک کردن وعاقبتش

هک و نفوذ به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی با نیّت و قصد مجرمانه‌ای که در قانون جرایم رایانه‌ای تعریف شده‌است، جرم تلقّی می‌شود و مجازات دارد. امّا بسیاری از افراد خصوصاً نوجوانان و جوانان، از روی کنجکاوی و با استفاده از برخی نرم‌افزارها و تکنیک‌ها، به این امر اقدام می‌کنند. این افراد بایستی بدانند ‌که در بیشتر موارد اقدام آنان جرم تلقّی شده و در صورت شناسایی پلیسی و برخورد قضایی مجازاتی را برای آنان در پی دارد، و از آن پس یک فرد «سابقه‌دار» محسوب شده و در آینده از بسیاری از امتیازات اجتماعی نظیر ادامه تحصیل، اشتغال و ... محروم خواهند بود. نکات ذیل تذکّراتی به این قبیل ماجراجویان و نیز سایر کسانی است که ممکن است قربانی این کنجکاوی‌ها شوند.
- ورود به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی به منظورهای مختلف، نخست عملی غیر اخلاقی محسوب می‌شود. همانطور که بالارفتن از دیوار خانه‌ی مردم و سرقت در فضای واقعی مذموم است، سرقت دارایی‌های رایانه‌ای نیز جرم اخلاقی و جرم قانونی محسوب می‌شود.
- خرید و فروش باگ‌ها و اطّلاعات منافذ کشف شده‌ی سایت‌های اینترنتی، خصوصاً سایت‌های مهم و حسّاس و ارائه‌ی راهنمایی در این خصوص در انجمن‌ها، اطاق‌های گفتگو و شبکه‌های اجتماعی، خرید و فروش نرم‌افزارهای غیرقانونی هک و کرک و استخدام افراد برای اقدام به هک و کرک، جرم محسوب شده و پلیس با شناسایی این دسته از افراد با آنان برخورد قانونی خواهد کرد.
- بسیاری از والدین تصوّر می‌کنند که بزه و تخلّف اجتماعی جوانان و نوجوانان، جایی خارج از چارچوب خانه و خانواده اتّفاق می‌افتد و بنابر این اگر فرزند نوجوان کنجکاو آن‌ها در خانه و با رایانه و اینترنت نسبت به هک و نفوذ اقدام کند، مجرم نیست و از این رو در برابر اقدامات پلیس و تصمیمات دستگاه قضایی مقاومت می‌کنند. لذا بایسته است والدین نسبت به فعّالیّت‌های خانگی درخانه‌ی فرزندانشان حسّاسیّت بیشتری به خرج دهند.
- افزایش امنیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری رایانه و سیستم‌های رایانه‌ای و اینترنتی یک اصل اساسی در فضای مجازی است. لذا برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از هک و نفوذ، مدیران سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی و افراد بایستی با استفاده از تدابیر امنیتی مناسب نسبت به حفظ سامانه‌های خود اقدام کنند. شایان ذکر است که قانون بر «تدابیر امنیتی» تاکید ویژه‌ای دارد و از این رو مدیران سامانه‌هایی که تدابیر امنیتی را لحاظ نکرده باشند، نیز باید در برابر قانون پاسخگو باشند.
- تدابیر امنیتی شامل کلّیه‌ی اقدامات فنّی مثل استفاده از آنتی‌ویروس‌ها و فایروال‌ها، سرورهای بک‌آپ و نیز تعیین سطح دسترسی کاربران و اقدامات محیطی در ایمن‌سازی و به‌سازی مکانی محل نصب و خدمات‌دهی سامانه‌های رایانه‌ای است.

لازم به ذکر هست انجام چنین اقداماتی حتما از سوی رسانه مورد  حمله قرار گرفته از  طریق مراکز قضایی  پیگیری شده و در اسرع وقت هکر ماجراجو نسبت به اقدام خود بایستی جوابگو باشد.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید