19:18|پنجشنبه, آذر 01 ,1403
تاریخ انتشار: 18 شهریور 1398 - 23:05
کد خبر: 12886
باریش گزارش می‌دهد:

عاشورا مظهر ایستادگی در حفظ ارزش‌های اسلامی

واقعا عاشورا و جنگیدن امام حسین علیه السلام با دشمنان و بدخواهان مظهر ایستادگی و مقاومت در حفظ ارزش‌های اسلامی را به تصویر کشید.
عاشورا مظهر ایستادگی  در حفظ ارزش‌های اسلامی

به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز ، همه ساله با فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی عزاداری های عاشقان حضرت امام حسین علیه السلام به اوج خود می‌رسد.
مردم غیور و دین دار آذربایجان غربی با برگزاری مراسمات مختلف عزاداری عشق خود را به حضرت نشان داده و با گذشت بیش از 1400سال از واقعه کربلا همچنان در رکاب حضرت امام حسین علیه السلام قدم برمیدارند.
واقعه کربلا یا واقعه عاشورا، نبرد امام حسین(ع) و یارانش در کربلا با سپاه کوفه که برای یزید بن معاویه دومین حاکم اموی می‌جنگیدند.
این واقعه که در روز دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری و به دنبال بیعت‌نکردن امام حسین(ع) با یزید رخ داد، به شهادت آن امام و یارانش و نیز اسارت اهل بیتش انجامید.
 واقعه کربلا دلخراش‌ترین واقعه در تاریخ اسلام دانسته شده است و از این‌رو شیعیان بزرگترین مراسم عزاداری خود را در سال‌روز آن برگزار می‌کنند و به سوگواری می‌پردازند.
واقعه کربلا با مرگ معاویه بن ابی‌سفیان در ۱۵ رجب ۶۰هجری قمری و شروع حاکمیت فرزندش یزید آغاز شد و با بازگرداندن اسیران کربلا به مدینه پایان یافت. حاکم مدینه تلاش کرد از امام حسین برای یزید بیعت بگیرد از این‌رو حسین بن علی برای گریز از بیعت، شبانه از مدینه خارج شد و به طرف مکه حرکت کرد. در این سفر، خانواده امام حسین، شماری از بنی‌هاشم و برخی از شیعیان او را همراهی می‌کردند.
امام حسین(ع) حدود چهار ماه در مکه ماند. در این مدت نامه‌هایی از اهالی کوفه به دست او می‌رسید که از او خواسته بودند به کوفه برود. با توجه به احتمال ترور امام حسین (ع) در مکه به دست عاملان یزید و نیز دعوت کوفیان، او در روز ۸ ذی‌الحجه راهی کوفه شد و پیش از رسیدن به کوفه، از پیمان‌شکنی کوفیان باخبر شد و پس از آن‌که حر بن یزید راه را بر کاروانش بست، به سمت کربلا رفت و در آنجا با لشکری روبه‌رو شد که عبیدالله بن زیاد، عمر بن سعد را به فرماندهی آن منصوب کرده بود.
دو سپاه در ۱۰ محرم معروف به روز عاشورا با هم جنگیدند. پس از آن که امام حسین و یارانش شهید شدند، لشکریان عمر بن سعد، با اسب بر بدن آنان تاختند. همچنین در عصر روز عاشورا سپاه یزید به خیمه‌های امام حسین حمله کرد و آنها را آتش زد و سپس بازماندگان را به اسارت برد. 
امام سجاد(ع) که به علت بیماری درگیر جنگ نشده بود و حضرت زینب در میان اسیران بودند. سپاهیان عمر بن سعد سرهای شهیدان را به نیزه زدند و به همراه اسیران به کوفه نزد عبیدالله بن زیاد و از آنجا به شام نزد یزید بردند.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید