متکدیان ورودیهای شهر ارومیه را قرق کردند
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، تکدیگری از جمله معضلات پیچیده اجتماعی است که امروزه در جامعه ما به یک شغل پردرآمد برای افراد سودجو درامده است برای مثال باکرایه کردن یا خریدن افراد کهنسال یا کودکان که آنها را درساعات مشخصی ازروز و با هماهنگی در مناطق مختلف شهر پراکنده کنند تا به تکدیگری بپردازند.
این معضل ریشه در فقر اقتصادی و فرهنگی دارد که امروزه با سختتر شدن شرایط زندگی بیش از پیش در جامعه به چشم میخورد.
شواهدات نشان از این دارد که برخی از متکدیان خیابانی که فرزندانی را در آغوش دارند که اینها نوزادان و کودکان کرایه شده و یا خریداری شده هستند که در طرز لباس پوشیدن، رفتار، تغذیه و شرایط تربیتی آنها حساسیت به خرج نمیدهند.
گاهی اوقات شاهد زندگی پر زرقوبرق این متکدیان هستیم لازم به ذکر است در برخی موارد برای پی بردن به زندگی افراد گروهی به تحقیق یافتن درباره محل زندگی متکدیان پرداختهاند. به گفته این افراد دیده شده که برخی از این اشخاص در بهترین مناطق شهری با سطح امکانات بالا و حتی گاهی اوقات بهصورت عالی زندگی میکنند.
بعضا این افراد خودشان هم در طول روز با ظاهری متفاوت و ژولیده در جامعه حاضر شده و با زیر پاگذاشتن ارزشهای انسانی و درخواست پول از مردم درآمد بی دردسرو دغدغه، پول زیادی را کسب میکنند.
البته لازم به ذکر است که افراد متکدی با افراد فقیر، آبرومند و تنگدست، بسیار متفاوت هستند زیرا افرادی در جامعه زندگی میکنند که حتی اگر بهخاطر فقر و گرسنگی جان خود را از دست دهند حاضر به تکدیگری نیستند.
این افراد آبرومند به دلیل داشتن عزت نفس و توکل به خداوند برای گذراندن زندگی دست نیاز به سوی دیگران دراز نمیکنند و حتی در شرایط سخت برای کار و کسب درآمد حلال از منزل خود خارج میشوند.
حتی گاهی مشاهده میشود افراد متکدی در روز بیش از یک میلیون تومان درآمد د ارند.
عدم همکاری در بین دستگاهها مشکل اصلی مرکز پایش متکدیان
حسین پناهی، عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در گفتوگو با سرویس اجتماعی باریش نیوز، اظهار کرد: در کارگروه فرمانداری ارومیه طرحی مبنی بر پایش متکدیان مطرح شد و شهرداری نیز که عضو این کار گروه است احداث مرکز پایش متکدیان بر عهده دارد.
وی افزود: مرکز پایش متکدیان در گذشته به صورت ثابت در یکی از مناطق حاشیه شهر ارومیه احداث شد اما به دلیل نارضایتی اهالی منطقه ادامه فعالیت در آن منطقه محقق نشد.
پناهی ادامه داد: در حال حاضر مکانی برای پایش متکدیان در یکی از منطقههای ارومیه در حال فعالیت است و این آمادگی ایجاد شده که نزدیک به 11 نیرو در آنجا مستقر است و در مجموع 21 نفر در حال ارائه خدمات هستند.
وی گفت: یکی از مشکلات بزرگی که هم اکنون در مرکز پایش متکدیان وجود دارد عدم همکاری بین دستگاهی بعد از پایش متکدیان است.
این مسئول اضافه کرد: متولیان همکاری لازم را ندارند و وظایف خود را به خوبی انجام نمیدهند که این امر در انتها باعث جمع آوری مرکز پایش متکدیان را تحت تأثیر قرار میدهد.
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه تصریح کرد: در جلسات کمسیون خدمات شهری از مسئولان دعوت میشود تا عدم همکاری نهادهای مربوطه بررسی شود چرا که در فصل ورود مهمان و مسافر به شهر ارومیه وجود متکدیان برازنده این شهر نیست.
اعتیاد بلایی که گذرش به گدایی هم میافتد
سعید فریور، مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی با ابراز نگرانی از افزای شروز افزون تعداد متکدیان در سطح شهر ارومیه به خصوص مکان های تفریحی و گردشگری، اعتیاد والدین را یکی از عوامل مهم در بروز تکدی گری میداند.
وی ادامه می دهد: بیشتر والدین کودکان کار به سبب اعتیاد خود فرزندان را مجبور به تکدیگری در خیابانها و یا بر سرچهار راهها میکنند.
مدیر کل بهزیستی آذربایجان غربی خاطرنشان میکند: کودکان کار یا متکدی دارای والدین نباشند توسط بهزیستی نگهداری میشوند و در صورت اینکه کودکان توسط والدین خود مجبور به تکدی گری می شوند توسط نهادهای قضایی تعهدهایی اخذ می شود که چنین اقدامی بار دیگر صورت نگیرد که در صورت وجود سابقه بهزیستی سرپرستی کودکان را بر عهده میگیرد.
از بین رفتن پدیده تکدیگری در شهر ارومیه نیازمند توجه و عزم همگانی مردم و مسئولان است چراکه دلرحمی و نوعدوستی مردم، این شهر را در واقع به بهشت تکدیگران تبدیل کرده است، تا جایی که برخی از افراد علیرغم نداشتن مشکل خاص برای رفتن بر سرکار و کسب درآمد ترجیح میدهند خود را در به نقش افراد معلول و نیازمند دربیاورند تا کمک بیشتری از مردم دریافت کنند.
گرچه کسی در این برهه زمانی منکر وجود مشکلات اقتصادی به ویژه برای اقشار آسیبپذیر جامعه نیست، اما بدون شک تکدیگری نمیتواند راه حل معقول و منطقی برای برطرف کردن مشکلات باشد و باید راهحلهای بهتری هم از سوی مسئولان و هم از سوی افراد برای رونق اقتصادی خانوادهها اندیشیده شود و همچنین با شناسایی متکدیان غیربومی و ساماندهی این افراد، سیما و منظر شهر ارومیه را برای شهروندان و همچنین مسافران آن زیباتر کرد.
راهبندان متدکیان در ورودیهای شهر ارومیه
یکی از کاربران باریش نیوز که علاقهای به ذکر شدن نامش نداشت گفت: در ورودی شهر شاهد گروهی هستیم که در هر ساعت از شبانه روز به تکدیگری میپردازند.
وی ادامه داد: چرا در مقابله با این افراد اقدامی انجام داده نمیشود زیرا این افراد جلوه شهر را برای گردشگرانی که وارد این شهر میشوند زشت میکنند.
این کاربر در پایان گفت: از مسئولین عاجزانه تقاضا داریم برای مقابله این افراد اقدامی انجام دهند تا جلوه ورودی شهر، خیابانها و کوچهها از این زشتی ها پاک شود.
پس مردم باید از کمک به این افراد آن هم از نوع پول دادن خودداری کنند زیرا این عمل باعث بدتر شدن شرایط میشود زیرا افرادی که واقعا اهداف انسان دوستانه دارند میتوانند با سپردن کار و فعالیتی به آنان دست این افراد را گرفته و به آنها کمک کنند.
نظر دهید