خوردن کمی نمک پیش از غذا از دستورات پیامبر گرامی اسلام است.


دکتر محمد فصیحی دستجردی دلیل این توصیه را از دیدگاه طب سنتی بیان کرد.

این محقق طب سنتی در توضیح گفت: «نمک در طب سنتی مزاجی گرم و خشک دارد و می‌تواند رطوبت و سرمای معده را از بین ببرد».

فصیحی یا اشاره به این موضوع که مزاج سرد و تر مزاجی است که به همراه خود سستی و کم‌تحرکی را به دنبال دارد، ادامه داد: «هر چه معده به سمت سردی و رطوبت برود، تنبل‌تر شده و در هضم غذا و نیز ارسال احساس سیری کندتر عمل می‌کند.

در نتیجه بعد از خوردن غذا احساس سنگینی و گاهی نفخ شدید در فرد عارض می‌شود که در اثر آن هضم غذا در معده ناقص و کند انجام می‌شود».

دکتر فصیحی توصیه کرد: «خوردن کمی نمک پیش از صرف غذا باعث می‌شود معده قبل از غذا گرم و فعال شده و نیز رطوبت و سنگینی آن از بین برود و آماده هضم کامل غذا شود که این امر از ترش کردن و احساس سوزش سر دل بعد از خوردن غذا جلوگیری کرده و فرد را در حفظ سلامت و بهداشت معده یاری می‌کند».

البته باید توجه داشت مصرف بیش از اندازه نمک موجب مشکلات عدیده‌ای می‌شود و مصرف نمک قبل و بعد از غذا باید به صورت بسیار کم و در حد تعادل صورت گیرد.