رییس اتحادیه نانوایان استان تهران گفت: 80 درصد آرد کشور به صورت یارانه‌ای عرضه می‌شود که برای نانوایان سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


به گزارش باریش نیوز, قاسم زراعت کار شامگاه شنبه در نشست خبری اولین آیین بزرگداشت نانوایان استان تهران که در هتل المپیک برگزار شد افزود: 20 درصد آرد کشور برای نان‌های فانتزی، صنعتی و بخشی از تولید نان‌های سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کماکان عمده نان سنتی کشور از طریق آرد یارانه‌ای تامین می‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی ادامه داد: 72 هزار واحد نانوایی سنتی در کشور وجود دارد و 95 درصد نان کشور از طریق آنها تامین می‌شود و در صورتی که تخلفی در این واحدها انجام شود بسیار محدود و کمتر از نیم درصد است.

زراعتکار تصریح کرد: نانوایان ما آرد باقیمانده احتمالی مازاد خود را به سامانه در نظر گرفته ،تحویل می‌دهند و نباید به آنها تهمت آردفروشی زد.

وی گفت: هیچ دستگاهی تا به امروز برای افزایش کیفیت نان برنامه‌ای نداشته است. زمانی می‌توان حرف از کیفیت نان زد که شرایط رقابتی عرضه این محصول در کشور ایجاد شود.

رئیس اتحادیه نانوایان استان تهران اضافه کرد: نانوایان در صورتی که اختیار داشته باشند مواد اولیه خود را خود انتخاب کنند و زنجیره تولید گندم و آرد ایجاد شود، می‌توان برای افزایش کیفیت نان اقدام کرد اما در شرایط فعلی نمی‌توان حرفی برای افزایش کیفیت نان زد.

زراعتکار یادآور شد: اکنون به نانوایان 400 کیلوگرم آرد یارانه‌ای داده می‌شود که در این شرایط خلاقیت به فراموشی سپرده می‌شود.

وی با اشاره به افزایش تعداد نانوایان در تهران گفت: ما نمی‌گوییم که مجوز جدید برای تاسیس واحد نانوایی در کشور داده نشود، اما باید در نظر داشت که در حال حاضر تعداد نانوایان بیشتر از نیاز جامعه است و ما شاهد کاهش تعداد کارگران نانوایی هستیم به طوری که نیروی کار در هر نانوایی از 9 نفر به 3 نفر کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه نانوایان استان تهران یادآور شد: نانوایان نمی‌توانند هزینه حقوق کارگران خود را تامین کنند که این امر باعث کاهش تعداد پرسنل فعال در نانوایی‌ها به 3 نفر شده و باید در شرایط فعلی انتظار کاهش این رقم را داشت.