شلغم: دوست روزهای سرد
  • 1395/10/13 00:32:03
  • 5841

شلغم: دوست روزهای سرد

شلغم غنی از ویتامین C و اسیدآمینه های ضروری است و میزان کربوهیدرات های پیچیده و فیبرهای موجود در این سبزی قدرت درمانی آن را بالا برده است. در فصل زمستان و سرماخوردگی شلغم بیشتر مصرف می شود. بهتر است بیشتر در خصوص خواص آن بدانید.

باریش نیوز:
ترکیبات شلغم

کربوهیدرات های پیچیده
کربوهیدرات های پیچیده موجود در شلغم به طور آرام و منظم انرژی تولید می کنند. این ترکیبات باعث بهبود حافظه می شوند و اسید معده را که باعث سوزش معده می شود جذب می کنند.

فیبرهای محلول و غیرمحلول
فیبرهای محلول شلغم برطرف کننده یبوست، واریس و هموروئید است. فیبرهای غیرمحلول این سبزی به جذب کلسترول و کاهش میزان کلسترول بد خون کمک می کنند.

تریپتوفان
شلغم حاوی نیاسین (ویتامین ٣B) است و به کاهش استرس، افسردگی و بی خوابی کمک می کند.

لیزین
لیزین بخشی از میزان پروتئین موجود در شلغم است. این اسیدآمینه ضروری می تواند به پیشگیری و درمان تبخال کمک کند.

ویتامین C
ویتامین C آنتی اکسیدان است و با رادیکال های آزاد مقابله می کند. این ویتامین تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن است.

شلغم حاوی ترکیبات گواتروژن است

فیبرهای محلول شلغم برطرف کننده یبوست، واریس و هموروئید است. فیبرهای غیرمحلول این سبزی به جذب کلسترول و کاهش میزان کلسترول بد خون کمک می کنند

ترکیبات گواتروژن ترکیباتی هستند که با عملکرد طبیعی غده تیروئید تداخل دارند. این ترکیبات در شلغم و دیگر کلم ها وجود دارند. توجه داشته باشید که پختن شلغم باعث غیرفعال شدن این ترکیبات می شود و البته بخشی از ویتامین C این ماده غذایی را نیز از بین می برد. از طرف دیگر روند پخت باعث افزایش قدرت فیبرهای محلول موجود در شلغم می شود.

افرادی که اختلالات تیروئید دارند چگونه شلغم بخورند؟

مصرف منظم و متعادل شلغم خطری برای غده تیروئید ندارد. اما ترکیبات گواتروژن آن برای افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند مشکل آفرین است. بنابراین این افراد باید شلغم و دیگر کلم های حاوی ترکیبات گواتروژن را به صورت پخته شده مصرف کنند. برعکس افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند می توانند میزان مصرف شلغم و دیگر کلم ها را افزایش دهند.

ارزش شلغم را بالا ببرید

ترکیب هویج و سیب زمینی پخته با شلغم پخته شده و تهیه پوره از آن ها یک روش خوب برای بهره مندی از خواص شلغم و دیگر سبزیجات است. می توانید شلغم را خرد کرده و با اندکی روغن زیتون، سیر و برگ خرد شده شلغم تفت بدهید و میل کنید. افزودن شلغم به ترکیب سالاد به همراه سرکه سیب نیز باعث افزایش فواید آن می شود. می توانید شلغم را خرد کرده و با کمی روغن زیتون داخل کاغذ فویل پیچیده و در فر (200 درجه سانتی گراد) به مدت 20 تا 30 دقیقه آماده کنید.

کلید واژه ها:
  • باریش نیوز
مطالب مرتبط
مشاهده مطلب
نظرات مخاطبان
نظر شما
  • 0
  • 0
  • 0
  • باریش نظراتی را که حاوی توهین ویا کلمات رکیک است منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمائید.
  • توصیه می‌شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشرشده، از مثبت و منفی استفاده فرمائید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی‌یابند.