11:08|جمعه, فروردین 31 ,1403
تاریخ انتشار: 11 آذر 1398 - 08:41
کد خبر: 13428
یادداشت سلامت:

آنفولانزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید

سرماخوردگی و آنفولانزا علائمی مشابه دارند اما سرماخوردگی معمولا خفیف‌تر است در حالی که آنفولانزا علائم شدیدتری دارد.
آنفولانزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید

سرویس سلامت باریش نیوز، سرما خوردگی معمولا علاوه بر احساس خستگی با عطسه، سرفه و آبریزش بینی همراه بوده و ممکن است همراه تب نبوده یا تب پایین وجود داشته باشد، همچنین ممکن است کوفتگی عضلانی یا سوزش گلو، اشک ریزش وسر درد هم دیده شود ولی آنفولانزا معمولا به طور ناگهانی شروع شده و بسیار آزار دهنده است و بیمار احساس ضعف و خستگی می‌کند و تب دارد.

علائم دیگر آنفولانزا شامل سرفه‌های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سر درد شدید، درد چشم وگلو درد  ممکن است دیده شود و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفولانزا کاملا خوب شود اما در سرما خوردگی این مدت کوتاه تر است.

اگرچه مردم اغلب واژه‌ آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به کار می‌برند که نشانه‌هایی مانند آنفولانزا دارد، ولی آن یک بیماری ویروسی مجزا با نشانه‌های ویژه‌ خود است و به‌طور معمول در زمان‌های ویژه‌ای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ می‌دهد.

آنفولانزا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روی نشانه‌های آن تشخیص می‌دهند، به‌ویژه اگر موردهای مشابه زیادی از بیماری در جامعه دیده شود و مرکز بهداشت منطقه شیوع بیماری را تایید کرده باشد. به طور معمول به آزمون‌های مرسوم از افرادی که نشانه‌های شاخص آنفولانزا را دارند، نیازی نیست. به‌ندرت، با آزمون نمونه‌ خون یا مایع بینی یا گلو، ویروس آنفولانزا را شناسایی می‌کنند.

آنفولانزا چگونه درمان می‌شود؟

مراقبت و استراحت در خانه مهمترین چیزی است که برای تسکین نشانه‌های آنفولانزا نیاز است و مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری اصلا ضرورتی ندارد، باوجود این، در برخی موارد و فقط به تشخیص و دستور  پزشک، داروهای ضد ویروس برای کاهش مدت زمان بیماری و شدت نشانه‌ها نیز تجویز می‌شود.

البته این داروها به‌ویژه برای افراد مسن و کسانی که خطر شدت گرفتن پیامدهای بیماری در آنان بالاست، مفید هستند. مصرف این داروها را طی دو روز پس از بروز نخستین نشانه‌ها باید آغاز کرد.

وزارت بهداشت هرگز واکسیناسیون همگانی را برای آنفلوآنزا توصیه نمی‌کند

بیشتر مردم بدون مشکل جدی از این بیماری رهایی می‌یابند. این بیماری تنها برای تعدادی از افراد جامعه پرعارضه‌تر است، وزارت بهداشت هرگز واکسیناسیون همگانی را برای آنفلوآنزا توصیه نمی‌کند.

رعایت نکات بهداشت فردی مهمترین راه پیشگیری از بیماری است و شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون برای پیشگیری از آنفلوانزا بسیار ضروری است، همچنین رعایت آداب تنفسی یعنی استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه و قرار دادن دستمال در کیسه پلاستیکی و سپس قرار دادن آن در سطل زباله اهمیت فوق‌العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.

رعایت فاصله حداقل یک متری با بیمار مبتلا به شدت توصیه می گردد و فرد مبتلا باید به اندازه کافی استراحت نماید، بنابراین از حضور در مدرسه یا محل کار تا زمانی که پزشک اجازه نداه است باید اکیدا خوددای شود. ضمنا لازم است افراد مبتلا به بیماری یا مشکوک به بیماری از بوسیدن و دست دادن با یکدیگر جدا خودداری کنند، از هرگونه خود درمانی خودداری نموده و به پزشک مراجعه نمایند.

 چه گروه‌هایی در معرض خطر بالای این بیماری هستند؟

افراد بالاتر از 65 سال، کودکان زیر 5 سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و ریوی مزمن، خانم های باردار، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، مبتلایان به بیماری دیابت و نارسایی کلیه و کسانی که به هر دلیلی دچار نقص سیستم ایمنی هستند از جمله افراد در معرض خطر هستند که بیماری آنفلوآنزا در این افراد عارضه شدیدتری دارد و اگر بیماری به موقع  و به درستی تحت درمان نگیرد، ممکنست حتی منجر به مرگ شود.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید