گیاهان کوهی سوغات بهاری در آذربایجانغربی
سرویس اجتماعی باریشنیوز، تنوع رویش گیاهان کوهی در آذربایجانغربی به لحاظ شرایط جغرافیایی بسیار زیاد و متنوع است.
همه ساله با آغاز فصل بهار گیاهان کوهی و دارویی در مناطق مختلف استان میرویند و مردم نیز به دامان طبیعت رفته و به جمع آوری گیاهان دارویی میپردازند و از آنان خوراکیهای بسیاری لذیذ و خوشمزهای تهیه میکنند.
یلمیک، شنگ، بولاغ اوتی، مندی، کهلیک اوتی، گندله، نعناع و جعفری کوهی، ریواس، کنگر، اسفناج وحشی، گیافه، گل گاوزبان، قاریاغی، سولان، موسیر، پونه، قارچ کوهی و پیچک تنها تعدادی از جمع کثیر گیاهان خوراکی در منطقه آذربایجانغربی است.
آذربایجانغربی از مجموع هشت هزار گونه گیاهی کشور، یک هزار و ۳۰۰ گونه را در خود جای داده است به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع گیاه خوراکی، دارویی و صنعتی در استان بهصورت سنتی برداشت و مورد استفاده قرار میگیرد.
گیاهان کوهی به لحاظ خواص و مواد پروتئینی طرفداران زیادی دارند و طبق سفارش برخی از پزشکان طب سنتی، مصرف برخی از گیاهان دارویی را شفا بخش میدانند.
جالب است که رویش گیاهان کوهی علاوه بر اینکه بخشی از مواد غذایی مردم را تامین میکند منبع درآمدی نیز برای افرادی است که در مناطق کوهستانی زندگی میکنند و با جمع آوری گیاهان دارویی و فروش آنان منبع درآمدی برای خود تامین میکنند.
چیدن گیاهان کوهی شیوه خاص خود را دارد و برای اینکه بتوانیم به ادامه حیات گونههای گیاهی کمک کنیم باید هنگام چیدن مواظب باشیم تا آسیبی به ریشه گیاه وارد نشود و در معرض انقراض قرار نگیرد.
در سال جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا، به مردم توصیه میشود که در صورت تهیه و استفاده از گیاهان کوهی و دارویی، بیش از گذشته موارد بهداشتی را رعایت کنند و سبزی و گیاهان تهیه شده از مراکز خرید را به صورت کامل ضدعفونی و پس از آن مصرف نمایند.
نظر دهید